luni, 15 iunie 2020

Ciocanele de pui aromate

  O rețeta simplă dar foarte gustoasă. Tot secretul e să marinați carnea peste noapte la frigider, fie într-o pungă de plastic cu fermoar, fie într-un castron cu capac, caz în care rotiți ciocănele din când în când să fie acoperite cu marinadă. După care la cuptor și gata. Se pot face și la grătar. În acest din urmă caz, ungeti-le cu marinadă, cu o pensula, din când în când, să se formeze o crustă care va fi sigur gustoasă.

 INGREDIENTE:
 -12 ciocănele de pui
 -3 linguri ketchup
 -3 linguri sos de soia
 -2 linguri sos hoisin
 -o lingură oțet de orez
 -4 căței de usturoi zdrobiți
 -3 cm rădăcină de ghimbir rasă
 -o lingură sirop de arțar sau miere
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă toate ingredientele mai puțin ciocănelele de pui.

 2.Se ia o pungă mai mare cu fermoar , se toarnă sosul obținut mai sus, apoi se adaugă ciocănelele.Se închide punga și se amestecă bine ciocanele în sos, apoi se pune pungă în frigider și se lasă la marinat timp de 6 ore. Cel mai bine este să le puneți de seara până a două zi, când urmează să fie gătite. Din când în când se întoarce punga pe partea cealaltă.

 3.Se scot ciocănele din pungă, se așază într-o tavă termorezistentă, se toarnă marinada rămasă peste ciocănele, se adaugă un pahar de apă și se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de aproximativ 45 de minute, sau până ce sunt frumos rumenite.
 4.Se servesc calde alături de garnitura dorită și/sau o salată.


 Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...