Îmi place carnea de vita, iar antricotul, e o alegere bună, mai ieftină decar mușchiul, dar la grătar e grozavă, mai ales că are și puțină grăsime și mi se pare mai potrivit. Mie îmi place carnea de vacă gătită medium rare, adică mai în sânge, altfel e talpă și asta vrem să evităm.Cât despre ierburile italiene pentru asezonat, asta e o mai dergrabă o denumire ameicană, dar în general cosistă într-un amestec de cimbru, rozmarin, oregano, busuioc, pătrunjel, usturoi uscat și eventual fulgi de ardei iute .Eu am acest amestec gata făcut, dar voi puteți să vă faceți amestecul într-un borcănaș, amestecând ingredientele,în părti egale,o linguriță din fiecare, sau după cum vă plac unele sau altele și să-l folosiți când aveți nevoie.
INGREDIENTE:
-3 antricoate de
mânzat
-2 linguri amestec de
ierburi italiene
-2 kg cartofi noi
-o legătură de
pătrunjel verde tocat
-un kg mazăre boabe
-80 g unt
-200 ml smântână
dulce de gătit
-sare, piper după
gust
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Se ung antricoatele
cu ulei, se sărează, se piperează și se presară cu ierburi italiene. Se lasă
deoparte.
2.Se spală bine
cartofii noi, se taie felii pe lung și se fierb în apă timp de 5 minute, după care se strecoară și
se pun într-un vas termorezistent, se stropesc bine cu ulei, se sărează și se
presară cu pătrunjel verde tocat. Se amestecă ușor.
3.Se pun în cuptorul
preîncălzit la 200 *C și se coc până sunt pătrunși și ușor rumeniți,
aproximativ 20-30 de minute.
4.Mazărea se fierbe
timp de 5-8 minute,(pe pachetele de mazăre congelată este specificat timpul de
gătire) se strecoară, se pune în blender sau robotul de bucătărie împreună cu
untul, se pornește aparatul și se adaugă treptat smântâna, până ce piureul
ajunge la consistența dorită. Se asezonează cu sare. Mie mi-a plăcut sa fie piureul cu o consistență mai grunjoasă.
5.Se încinge tigaia
gril , se unge cu ulei și se frig antricoatele câte 2-3 minute pe fiecare
parte, depinde de grosimea cărnii și cât de gătită doriți să fie. O friptură de
vită gătită mediu, adică mai în sânge, așa cum este cea de față, este mult mai
fragedă și mai gustoasă, decât una bine gătită.
6.Se lasă
antricoatele 5 minute să se odihnească, să se destindă fibra după ce a fost
gătită, apoi se poate felia și servi, alături de piureul de mazăre și cartofii
la cuptor.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu