joi, 10 mai 2012

Frigarui de pui indoneziene (chicken satay) cu sos de arahide si garnitura de ciuperci umplute

O mancare simpla si foarte gustoasa,datorita sosului de arahide,(peanut satay sauce).Eu am avut sos cumparat,dar el poate fi facut foarte simplu si am sa va dau reteta ,in continuare. Nu m-am putut abtine sa autohtonizez reteta,intercaland feliute de ceapa intre bucatelele de carne si sa le servesc alaturi de ciuperci umplute si nu alaturi de orez. Fusion si alta nu. Asa ca sa trecem la treaba :

INGREDIENTE :
masura cana=240 ml

-2 buc piept de pui dezosat si fara piele
-1 ceapa
-800 g ciuperci cu palarie mare
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-1 ardei rosu
-1/2 cana parmezan ras
-1 legatura de marar sau patrunjel
-50 g unt
-sare,piper dupa gust

ptr sosul de arahide :
-o ceapa mica tocata
-2 catei de usturoi rasi
-3 cm radacina de ghimbir rasa
-1/2 cana unt de arahide din acela cu bucatele de alune (dar evident ca se poate cu orice fel de unt de arahide)
-1 lingurita zahar brun
-1 lingura sos soia
-1 lingura sos chili
-2/3 ceasca lapte
-1 lingurita otet de orez
-1/2 cana alune nesarate tocate si prajite usor

MOD DE PREPARARE :

1.Incingeti wok-ul ,adaugati 1 lingura de ulei si prajiti la foc iute, ceapa, usturoiul si ghimbirul, fara sa le lasati sa se inchida la culoare. Adaugati untul de arahide, sosul de soia, chili, otetul, laptele si zaharul, ametecati si fierbeti usor ,aproximativ 3-4 minute pana se obtine un sos destul de consistent.Gustati si asezonati dupa gustul vostru.
2.Taiati pieptul de pui bucatele ,  amestecati cu sosul de arahide si lasati la rece pentru o ora cel putin,apoi puneti bucatele de carne pe frigarui, intercalate cu felii de ceapa. Frigaruile din lemn tineti-le in prealabil, cateva minute in apa, ca sa nu se arda in cazul in care gatiti  pe gratar cu carbuni.

3.Frigeti frigaruile pe gratar de care aveti, avand grija ca gratarul sa nu fie foarte incins si sa rotiti mereu frigaruile ca sa nu aiba timp sa se arda.Eu le-am fript in tigaia zepter,fara adaos de ulei.

4.La ciuperci nu-i nici o taina :le curatam,taiem marunt coditele ciupercilor,ceapa,usturoiul,ardeiul,le calim in putin ulei pana se evapora apa continuta,asezonam cu sare si piper si le dam de-o parte.Adaugam verdeata tocata si parmezanul ras.
6.Punem palariile ciupercilor intr-o tava,le umplem,asezam un cubulet de unt in fiecare ciuperca,adaugam o ceasca de apa in tava si o dam la cuptorul incalzit la foc mediu,pentru aproximativ 20 de minute.Le mai stropim cu zeama din tava,din cand in cand.Ciupercile le putem face si in vasul Zepter,asta ca sa evitam cuptorul in zilele astea calduroase.
7.Servim frigaruile cu sos de arahide deasupra (daca mai vrem) presarate cu alune tocate si alaturi de ciupercile pe care am mai ras niste parmezan.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Ces brochettes me font saliver, une délice!

    RăspundețiȘtergere
  2. merci Beth,tes couronnes m'ont fait rever!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce arome, mmm...si ce poftã mi-ai fãcut:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona,e foarte simplu de facut !

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne...fabulos de bun:X!!!!!!!O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...