luni, 6 decembrie 2010

Prajitura cu Cocos si lamaie



A patra prajitura din seria celor 10 cele mai bune,mai ales ca este si de post si poate fi mancata  in aceasta perioada si de catre cei care postesc.O prajitura onctuoasa,dulce si aromata.

INGREDIENTE
masura ceasca (cup) aprox 240 ml



-250 g margarina Rama (cub)
-1/4 ceasca de sirop gros ca mierea (melasa sau alt sirop concentrat - artzar etc) in lipsa se poate folosi miere diluata cu apa pana ajunge la consistenta unui sirop gros.Eu am folosit sirop de artar.
-1/2 ceasca stafide (eu am pus si merisor)
-1 1/2 ceasca faina
-1 linguritza praf de copt
-1 ceasca de nuca de cocos rasa
-1/2 ceasca de zahar
-1 & 1/2 ceasca fulgi de porumb (pt micul dejun) sfarmati usor in bucati putin mai mici
-zeama de la o lamaie mica
-Zahar pudra amestecat cu coaja de la o lamaie rasa,pentru decor
-fulgi de cocos, pentru decor
tava 20x30 cm

MOD DE PREPARARE:

1.Se amesteca la cel mai mic foc posibil (sau in cuptorul cu microunde) margarina si siropul (eu am avut sirop de artar asa ca l-am folosit,daca nu aveti faceti un sirop gros din miere amestecata cu apa,1/4 ceasca sa fie in final ) pana cand untul devine fluid
2.Se aduga stafidele se amesteca bine

3.Se adauga nuca de cocos, zaharul ( poate fi pudra) si fulgii de porumb sfaramati pe jumatate.Faina se cerne,se amesteca cu praful de copt apoi cu restul compozitiei

4.Se combina bine sa se omogenizeze si se pune aluatul, intinzandu-l cu mana, intr-o tava bine unsa de 20x30 cm.
5.Se coace la 200*C timp de 20 de minute sau pana cand devine aurie si trece proba scobitorii.Eu am cam bronzat-o ! Deh,tot cu gandul la vara !

6.Cand s-a racit se pudreaza cu zaharul pudra amestecat cu coaja rasa de lamaie(eu am presarat si fulgi de cocos)  sau daca vreti, se poate acoperi cu orice glazura aromata cu lamaie .

19 comentarii:

  1. suna tare bine reteta!arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansi,la fix a venit reteta asta!Saptamina care vine am nevoie de niste prajituri de post!Am trecut-o pe lista!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gâteau délicieux. J'aime beaucoup.
    Bonne semaine et à bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  4. getutzo,si e tare gustoasa,putin cam onctuoasa,da'cu atat mai bine.mananci o bcata si gata

    RăspundețiȘtergere
  5. janet,ma bucur ca ti-am putut fi de folos.prajitura e aromata si imi pare rau ca nu am incercat-o cu un jeleu de lamaie ca finisaj.dar data viitoare sigur am sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  6. merci,nadji,une bonne semain a toi aussi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa prajiturica.Bine venita pentru cei care tin post.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tre sa fie tare buna si aromata...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt sigura ca e delicioasa ...unde mai pui ca e si de post yammy.
    Nu am folosit niciodata sirop de artar cred ca i-a dat prajiturii un gust aparte

    RăspundețiȘtergere
  10. felicitari draga mea,am sa-ti fur reteta ca-i da post,dar spune-mi Margarina nu-i de dulce?te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. sunt sigura ca e foarte buna si aromata...mai ai cumva o feliuta?
    O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. prajiturica e buna chiar si daca nu tineti post.

    RăspundețiȘtergere
  13. Lory,dupa parerea mea siropul de artar n-are nici o aroma.Decat culoare si dulceata.poate fi inlocuit foarte bine cu miere amestecata cu apa,pana la consistenta unui sirop gros.

    RăspundețiȘtergere
  14. Doinitza draga.margarina e de post,in sensul ca nu e grasime animala ci vegetala(obtinuta prin hidrogenarea uleiurilor).daca uleiul nu e de post,atunci nici margarina nu-i de post.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lia,Miha,Lissa,sunteti invitatele mele!

    RăspundețiȘtergere
  16. @pasy si Doinitza: margarina e de post, ca e facuta din uleiuri vegetale, dar u este vorba de uleiuri hidrogenate, ca nu se mai foloseste de mult hidrogenarea ca sa se faca margarina

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...