miercuri, 28 mai 2014

Porc Gongbao ( cu alune)



Puiul dar și porcul, creveții, cu alune sunt printre cele mai populare feluri de  mâncare  chinezești.Sursa mea de inspirație pentru această rețetă a fost puiul cu alune al Andreei. Este un fel de  mâncare  iute, dar sigur că asta puteți regla dupa gustul vostru, așa cum am facut și eu.

INGREDIENTE:
 -500 g mușchiuleț de porc
 -un morcov tăiat cubulețe
 -2 ardei grași roșii tăiați cubulețe
 -4 fire de ceapă verde tăiate rondele
 -2 pumni de alune prăjite
 -3 cm de rădăcină de ghimbir tocată sau data pe răzătoare
 -4 căței de usutroi zdrobiți
 -o linguriță de fulgi de ardei iuți ( sau după dorință) sau 4-5 ardei iuti mici
 ptr. marinadă:
 -o lingură de vin de orez
 -2 linguri sos de soia
 -o linguriță ulei de susan
 -o lingură amidon de porumb
 -o lingură apa 
 Ptr. sos:
 -o lingură vin de orez
 -2 linguri sos de soia
 -o linguriță ulei de susan
 -o lingură amidon de porimb
 -o lingură apa rece
 -o linguriță zahăr
 -sare, piper după gust.

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tăiem carnea cubulețe și o amestecăm cu ingredientele pentru marinadă și dăm la rece pentru 30 de minute
 2.Pregătim și mărunțim toate legumele.Cozile de la ceapa verde le păstrăm pentru final.
 3.Într-un bol amestecăm toate ingredientele pentru sos și îl lăsăm deoparte.

 4.Prăjim în wok sau într-o tigaie încăpătoare, carnea, până ce este fragedă.


 5.Încălzim 2 linguri de ulei într-o altă tigaie, călim usor fulgii de ardei iutesau ardeii iuti, apoi adăugăm și călim ceapa, usturoiul, ghimbirul, după care adăugăm legumele (ardeii și morcovii), le sotăm împreună până ce se înmoaie ușor.Adăugăm carnea și alunele prăjite, apoi sosul pregătit mai înainte.Fierbem ușor circa 30 de secunde până ce sosul se îngroașă.
 6.Servim garnisit cu cozi de ceapă verde, alături de orez  fiert simplu.

 Poftă bună !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...