Prajitura asta mi-a inspirat-o prajitura tosca vazuta la Diamond.Mi-a placut grozav blatul,mai ales ca imi ramasesera albusuri.Imi place si alaturarea dintre mac si portocale.Asa ca am pornit la treaba si uite ce a iesit.
INGREDIENTE :
ptr.blat:
-8 albusuri
-200 g zahar pudra
-100 g mac
-50 g nuca de cocos rasa
-4 Lg (linguri ) faina
-1 lg (lingurita) praf de copt
-coaja rasa de la o portocala
-2 pliculete de zahar vanilat
ptr.crema :
-500 ml lapte
-2 plicuri de budinca vanilie
-100 g zahar
-250 ml frisca
-2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
-1 Lg coaja de portocale confiate
1 borcan dulceata de portocale (se poate si fara )
ptr glazura:
-250 ml suc de portocale
-250 ml apa
-4 Lg cu varf de zahar
-2 plicuri gelatina tortgelle rosie de la dr oetker sau altcineva
MOD DE PREPARARE :
ouale se bat spuma cu o lingurita de lamaie si un vf de cutit de sare,apoi se adauga zaharul treptat,pana se obtine o crema groasa si ferma.
Se adauga macul,cocosul si coaja rasa de portocala,amestecand de data asta cu o spatula,usor.Apoi faina cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt,se adauga in ploaie,pe rand.
Compozitia se pune intr-o tava 25x35 cm ,tapetata cu hartie de copt.Daca nu aveti cadru dreptunghiular pentru prajituri,ceea ce eu n-am,lasati hartia mai lunga,asa cum am lasat-o eu.Veti vedea mai departe de ce.
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 * (foc mediu) pana ce aluatul se aureste la suprafata.
Intretimp faceti crema :
Daca aveti budinca cu preparare la rece :mixati toate ingredientele impreuna pana obtineti o crema groasa,dupa care adaugati coaja de portocala confiata si dati la rece,pana se raceste blatul.
Daca aveti budinca cu preparare la cald,procedati conforma indicatiilor de pe plic,doar ca folosim 500 ml lapte la 2 plicuri.Lasati sa se raceasca.Intretimp bateti frisca cu zaharul pana se intareste apoi adaugati-o putin cate putin in budinca rece.La sfarsit adaugati coaja de portocala confiata.
Incepeti sa montati prajitura :blatul se unge cu dulceata de portocale apoi cu crema care se intinde cat mai uniform,sa se lipeasca de hartie.
Preparati jeleul dupa indicatiile de pe plic,lasati-l sa se raceasca 2 minute apoi turnati peste crema,avand grija sa ramana jeleul in limitele hartiei (de asta spuneam mai sus ca bun ar fi fost un cadru dreptunghiular) si puneti totul la rece.
Decorati dupa pofta inimii
Ce bine arata ,si ce pofta mi-ai facut de ceva dulce cu gust de portocala....am sa prepar si eu reteta asta ca am cateva albusurii ramase prin frigider.Te anunt cum a iesit.
RăspundețiȘtergereslt,hum ça doit ètre trop bon merci et bonne journée ma belle,bizzzzz
RăspundețiȘtergerenu-i greu de loc de executat si e un mod gustos de a folosi albusurile ramase.iar crema faceti de care va place.mie imi place macul cu portocala.
RăspundețiȘtergeremerci,dalila,bon weekend a toi aussi!
RăspundețiȘtergereE grozav de apetisanta.
RăspundețiȘtergereSi foarte placuta ochiului.
Bravo ma belle! :)
mersi lia.e foarte gustoasa,alor mei le-a placut tare.
RăspundețiȘtergeremmmm buna! si mie imi place macul! felicitari!
RăspundețiȘtergereUn délicieux gâteau.
RăspundețiȘtergereBravo Pansy et bonne fête des mères.
merci JM ,merci nadji, a toi aussi !
RăspundețiȘtergerece delicioasa trebuie sa fie, foarte buna combinatia albusurile cu mac-crema de portocala...si e si foarte aspectoasa.
RăspundețiȘtergereApetisanta!
RăspundețiȘtergereO seara buna!
C'est donc bien joli ce gâteau!!
RăspundețiȘtergereBonne fête des mères:)
xx
Buna Pansy! tare bine arata prajitura ta. Am notat reteta.Mersi mult!
RăspundețiȘtergereesther ,merci pour ta visite,une petite tranche t'attends ! merci ,aussi pour les voeux ! a toi aussi !bonne fete !
RăspundețiȘtergeremultumesc nely,n-ai sa regreti daca o incerci.
RăspundețiȘtergerein alta ordine de idei ,te-am vizitat si eu.sa crestem impreuna !
Ce pofta mi-ai facut de ceva dulce!
RăspundețiȘtergereDaca am timp si chef, am sa incerc mai pe seara!
Imi place reteta!
Woooow,Pansy.....ce minunatie!!!!
RăspundețiȘtergereM-ai facut tare curioasa(nu am incercat niciodata acest mix)!!!!
Sa ai o Duminica frumoasa!!!Pupici!!!
Arata suuper,felicitari!imi place combinatia
RăspundețiȘtergerefetelor,dupa gustul meu,macul cu porocale merge super !!!!!!totul e sa ai albusuri.daca nu ai ,fa o crema de vanilie si portocale din galbenusurile ramase.eu de asta am folosit budinca.aveam albsuri ramase.inca o data va spun ca e o prajitura foarte rapida si foarte gustoasa.daca nu ai dulceata de portocale,poti s-o ignori si sa pui bucatele de portocale acoperite de un jeleu.sau poti sa nu pui nimic,dar in cazul asta insiropeaza blatul cu ceva sirop de portocale evident.
RăspundețiȘtergeretu nous fait saliver avec tes délicieux gâteaux ma chère pansy, je prendrai volontiers un énorme morceau
RăspundețiȘtergerebonne soirée
wow ce frumoasa ti-a iesit tosca in varianta rosie.Super frumoasa si delicioasa.Data viitoare prepar si eu grazura cu suc.Multumesc Pansy.O zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereArata superb si apetisant! Ai avut un weekend dulce si ma bucur. Ma bucur si pentru ca esti incitata de concurs. Sa ai o saptamana minunata si cu multe reusite!
RăspundețiȘtergerece bunatati faci tu aici Pansy!!!cu ti s-a parut combinatia de mac-portocala?te pup cu drag
RăspundețiȘtergereps:scuze ca trag chiulul si iti multumesc din suflet ca mai treci pe la mine sa ma intrebi de sanatate.
Foarte apetisanta prajitura ta, si arata super! Te pup si o saptamana buna sa ai!!!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos arata prajitura ta,ai impresia ca e dintr-o cofetarie eleganta,rafinata" scumpa",unde prajiturile sant atat de frumoase de-ti ia ochii.Foarte apetisanta!
RăspundețiȘtergeremerci fimere,tu es tres gentille !
RăspundețiȘtergeremerci,paradis,eu am fost incantata de prajitura asta.rapida si extrem de gustoasa.
RăspundețiȘtergeremerci elena,succes cu concursul !
sarah,eu sunt un fan al acestei combinatii.fac si chec cu mac si portocale si briose.
multumesc naina,multumesc gabriela pentru aprecieri,o saptamana buna voua tuturor.
Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereSuper faina, iar macul si portocalele merg de minune.Am sa incerc si eu reteta.
RăspundețiȘtergereO seara faina iti doresc.
merci amalia,merci micule.Blatul asta e grozav si poate fi folosit in multe feluri.
RăspundețiȘtergere