marți, 11 mai 2010

Chifle-painici cu carnaciori



Chiflele astea,sau painici, le-am vazut prima oara pe blogul  lui Fimere .Ea spune ca la randul ei le-a vazut pe site-uri malaeziene,unde sunt ceva obisnuit.Nu am folosit reteta ei de aluat ci reteta de la chiflele mele cu usturoi si verdeturi, cu cantitatile injumatatite,in schimb am folosit modul de construire ,ca sa zic asa al painicilor care mi s-a parut spectaculos.

INGREDIENTE:

masura 1 cana=240 ml

-2 cani cu faina  (300 g)
-1 plic drojdie uscata ,7g
-1 ou
-2/3 cana lapte ,(160 ml)
-3 Lg (linguri) ulei
-1 Lg zahar
-1 lg (lingurita ) sare
-2 catei usturoi
-1/2 lg cimbru

-12 carnaciori oltenesti(cam de 15-17 cm lungime )
-1 ou batut cu putin lapte pentru uns
-parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

Eu am facut aluatul in masina de paine,punand ingredientele pentru aluat in ordinea indicata:lichidele,oul,sare ,zahar,usturoi zdrobit,cimbru,faina,drojdie.


Cine framanta cu mana,procedeaza ca la orice aluat de paine.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se impate in 12 bile si se intinde fiecare in forma ovala,cam de dimensiunea carnaciorului.


 
Se pune carnaciorul la mijloc si se inchide bine,apoi se ruleaza






Cu un cutit bine ascutit,crestati ruloul dar nu pana jos,apoi trageti prima rondela spre dreapta,a doua spre stanga si tot asa.

Asezati chiflele in tava,lasati sa mai creasca putin,apoi ungeti cu oul batut cu lapte.Nu conteaza daca aluatul se deformeza cand lucrati painicile,pentru ca el isi va reveni la copt.


Puneti-le in cuptorul preincalzit la 225*,timp de 25 de minute.Dupa ce le scoateti din cuptor, presarati-le cu parmezan si acoperiti-le cu un servet curat de bucatarie.Apoi le puteti trece intr-un cos.Se pastreaza acoperite cu servet, daca mai apuca !
Puteti servi ca atare sau acompaniate de  o salata.


Asta ca sa vedeti ce pufoase sunt.

22 de comentarii:

  1. Ahaaa,deci de aici mirosea a paine calda si a carnaciori.Apetisant arata,fiindca sunt prima imi permit sa fur o painica intreaga!

    RăspundețiȘtergere
  2. prima data cand le-am facut,acum cateva zile,am mancat fiecare cate 4.

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunate!Si aluatul e deosebit! Si gur sunt bune calde! Vin si eu cu Vio!

    RăspundețiȘtergere
  4. bravo à toi ma chère pansy ils sont très réussis, j'aime beaucoup la pâte que tu as utilisée
    encore mille bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  5. fetelor ,va astept ! mai pun de-o tura !

    RăspundețiȘtergere
  6. merci fimere ! tu es tres gentille !les petit pain sont extraordinaire !

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu le-am facut sub numele de cosite a la mudj@hista de pe culinar.Sint tare bune ca pachetele la gradita,schoala,job,travel.Arata frumoase painicile tale.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. cu siguranta le probez acu ca ai facut tutorial la ansamblare...

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte fain ti-au iesit.Demult vreau si eu sa le fac.
    Sa ai o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata....daca mai ai vin si eu!Te pup si o saptamana minunata in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte faine, nota 10 cu felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Te-ai specializat in prepararea chiflelor..........foarte frumoase si sunt convinsa ca tot atat de gustoase.
    Zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bravissima!foarte aratoase si in acelasi timp pofticioase.Am ajuns tarziu asa?cand mai faci basta ca ma strigi ca eu te aud!!!?

    RăspundețiȘtergere
  14. Am si eu un site de Filme Online Gratis si anume www.filme-online-gratis.com
    Daca doresti un link sau banner exchange si noi te rog sa vizitezi http://filme-online-gratis.com/blog/linkbanner-exchange/
    sau sa ma contactezi pe mess la id : filme_online_gratis
    O zi frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  15. excelent!
    la noi, ca sa ma exprim asa,
    e varianta de crenvursti in foietaj,
    dar cred ca le dai clasa cu acesti carnaciori!

    RăspundețiȘtergere
  16. Dar ce bine arata! Si ce sectiuni pofticioase!

    RăspundețiȘtergere
  17. multumesc fetelor ! da'tare mult ne-au placut !

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce frumoase sunt! Ma faci sa poftesc si nu am voie la dieta amestecul cu acesti carnaciori!.... Poate ma incumet sa fac alor mei o transa. Pana una-alta, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  19. Super Panseluto,
    M-ai lovit unde ma doare.:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Ingenioasa idee,arata tare bine,am sa le fac si eu.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  21. arata tare bine,pufoase si yummy.mi-ai facut pofta.cred ca mergeau bine in timpul meciului dar dehhhh daca n-am avut acces la reteta .pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...