INGREDIENTE:
-1 kg limba de porc
-2 cepe maruntite
-3 catei de usturoi
-3 Lg(lingura ) pasta de tomate
-1 lg (linguria)pasta de ardei iute
-1 lg boia de ardei dulce
-sare,piper macinat si boabe,foi de dafin,ienibahar
-ulei
-300-400 g masline de care vreti.eu am avut masline fara samburi si feliate.
-1 Lg otet balsamic sau zeama de lamaie
MOD DE PREPARARE:
-Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
-Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
-Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
-Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
-Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
-Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.
Mmmm.. ce bine arata!! Acum m-as infinge la o portie :P
RăspundețiȘtergereBrava!!
olgutza,farfuriile sunt deja rase ! data viitoare cand am sa fac limba de vita !
RăspundețiȘtergereNo, ce porcu' e de lepadat? Macar limba, daca altceva e prea gras. Mie imi place, se potriveste la dieta, fara piure de cartofi, asa ca am retinut.
RăspundețiȘtergereeu nu dau limba porcului pe limba vitei!:D chestiune de gust! da, nu-i asa ca mancarica e delicioasa? :D ce pofta mi-ai facut! te pup, draga mea!:D
RăspundețiȘtergeresuperrrr!partea cea mai buna e ca am aflat cum se curata limba de pielita aia groasa.nu cred ca iti imaginezi ce aventuri am avut incercand sa curat limba de vita.bineinteles ca limba m-a invins si de ciuda a sfarsit papa pentru cateii.
RăspundețiȘtergeremerci mult pentru pont .pup cu drag
of ce bine arata si la comentu tau am sa-ti spun ca eu fac pozele cu un telefon amarat si seara ies pozele in ceata asa ca trebuie sa le dau un pic de refresh,da prajitura tot roz e de la capsuni,pupici
RăspundețiȘtergerePANSY DRAGA S-AU FACUT LISTELE PE BLOG-UL YAFEI SI DIN IELE REIESE CA VA URMA SA-TI TRIMIT TIE DARUL.....CEEA CE MA BUCURA ENORM:))ASA CA IMI TREBE ADRESA TA...ORICUM ITI VOI DA ADRESA MEA DE MAIL SA PUTEM VB MAI BINE, DAR NU AICI....EVENTUAL LASA-MI TU UN COMMENT LA MINE PE BLOG,CU ADRESA TA DE MAIL SI NU-L VOI PUBLICA:)
RăspundețiȘtergerePansy, te astept la cules de premii.
RăspundețiȘtergerePup!
elena draga,mie imi place mancarea asta si fara garnitura ,o mananc cu salata verde.
RăspundețiȘtergerediamantino,vad ca ai aceleasi gusturi cu sotul meu .
sarah draga,limba e fiarta cand se cojeste pielea aceea groasa usor.ai sa vezi ca in anumite locuri,pielea aia se umfla.atunci sigur e fiarta.
medi ,viu acuma
ça parait délicieux même si je ne l'ai jamais essayé
RăspundețiȘtergerebonne journée
Ce plat est délicieux.
RăspundețiȘtergerela sauce semble être une merveille.
je serai bien passer manger chez toi aujourd'hui.
A bientôt.
fimere,le temps n'est pas perdu !
RăspundețiȘtergerenadji quelle joie de te voir de nouveau !