luni, 31 mai 2010

Limba de porc cu masline

Eu personal prefer limba de vita,dar de data asta a cumparat sotul meu limba de porc asa ca am pregatit-o cam la fel cu cea de vita.

INGREDIENTE:


-1 kg limba de porc
-2 cepe maruntite
-3 catei de usturoi
-3 Lg(lingura ) pasta de tomate
-1 lg (linguria)pasta de ardei iute
-1 lg boia de ardei dulce
-sare,piper macinat si boabe,foi de dafin,ienibahar
-ulei
-300-400 g masline de care vreti.eu am avut masline fara samburi si feliate.
-1 Lg otet balsamic sau zeama de lamaie


MOD DE PREPARARE:
-Se fierbe limba de porc in apa,boabe de piper,boabe de ienibahar,frunza de dafin.Eu o fierb la oala cu presiune timp de 40 de minute.
-Cand s-a fiert,limba se raceste,dar nu de tot,cat sa poata fi tinuta in mana si cojita de pielea groasa ce o inveleste.
-Apoi se taie felii cam de 2 cm grosime.
-Ceapa taiata solzisori,2 catei de usturoi maruntit se calesc in 2-3 linguri de ulei,se adauga pasta de ardei iute,boiaua dulce ,se amesteca jumatate de minut si se adauga pasta de tomate si o foaie de dafin.Se subtiaza totul cu cu zeama in care a fiert limba,maslinele,se amesteca si se dau cateva clocote pana se leaga sosul ,apoi  se adauga limba feliata,otetul sau zeama de lamaie si se mai dau 2-3 clocote,dupa care se inchide focul.
-Se mai poate adauga un catel de usturoi zdrobit ,se potriveste de sare si piper si patrunjelul tocat la sfarsit.
-Se serveste cu piure de cartofi sau orez,sau ce considerati potrivit.


12 comentarii:

  1. Mmmm.. ce bine arata!! Acum m-as infinge la o portie :P
    Brava!!

    RăspundețiȘtergere
  2. olgutza,farfuriile sunt deja rase ! data viitoare cand am sa fac limba de vita !

    RăspundețiȘtergere
  3. No, ce porcu' e de lepadat? Macar limba, daca altceva e prea gras. Mie imi place, se potriveste la dieta, fara piure de cartofi, asa ca am retinut.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu dau limba porcului pe limba vitei!:D chestiune de gust! da, nu-i asa ca mancarica e delicioasa? :D ce pofta mi-ai facut! te pup, draga mea!:D

    RăspundețiȘtergere
  5. superrrr!partea cea mai buna e ca am aflat cum se curata limba de pielita aia groasa.nu cred ca iti imaginezi ce aventuri am avut incercand sa curat limba de vita.bineinteles ca limba m-a invins si de ciuda a sfarsit papa pentru cateii.
    merci mult pentru pont .pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  6. of ce bine arata si la comentu tau am sa-ti spun ca eu fac pozele cu un telefon amarat si seara ies pozele in ceata asa ca trebuie sa le dau un pic de refresh,da prajitura tot roz e de la capsuni,pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. PANSY DRAGA S-AU FACUT LISTELE PE BLOG-UL YAFEI SI DIN IELE REIESE CA VA URMA SA-TI TRIMIT TIE DARUL.....CEEA CE MA BUCURA ENORM:))ASA CA IMI TREBE ADRESA TA...ORICUM ITI VOI DA ADRESA MEA DE MAIL SA PUTEM VB MAI BINE, DAR NU AICI....EVENTUAL LASA-MI TU UN COMMENT LA MINE PE BLOG,CU ADRESA TA DE MAIL SI NU-L VOI PUBLICA:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pansy, te astept la cules de premii.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. elena draga,mie imi place mancarea asta si fara garnitura ,o mananc cu salata verde.

    diamantino,vad ca ai aceleasi gusturi cu sotul meu .

    sarah draga,limba e fiarta cand se cojeste pielea aceea groasa usor.ai sa vezi ca in anumite locuri,pielea aia se umfla.atunci sigur e fiarta.

    medi ,viu acuma

    RăspundețiȘtergere
  10. ça parait délicieux même si je ne l'ai jamais essayé
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce plat est délicieux.
    la sauce semble être une merveille.
    je serai bien passer manger chez toi aujourd'hui.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  12. fimere,le temps n'est pas perdu !

    nadji quelle joie de te voir de nouveau !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...