Daca aveți pofta de mâncare exotică, asta e o rețetă și rapidă și foarte gustoasă. Puteți folosi fie piept de pui dezosat, fie pulpe de pui dezosate și fară piele.
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui dezosate și fără piele sau 0,7-1 kg de pulpe de pui dezosate și fără piele
-1 ceapă mare
-1 ardei roșu
-2 cm rădăcină de ghimbir rasa ,sau o lg (linguriță ) praf de ghimbir
-1 ardei iute, sau fulgi de ardei iute (opțional)
- 5-6 linguri sos soia
-2 linguri unt de arahide
-1 lingură amidon
-2-3 linguri de ulei de arahide sau de floarea soarelui
-o ceașcă de apă (240 ml)
-piper
MOD DE PREPARARE:
2.În sosul rămas se călesc ceapa , ghimbirul, ardeiul roșu și ardeiul iute dacă folosiți.
3.Se pune înapoi carnea în wok, se amestecă și se adaugă sosul de soia, untul de arahide, se omogenizează, apoi se adaugă o ceașcă de apă, se dă un clocot și se adaugă amidonul dizolvat în prealabil în puțină apă, apoi se mai fierbe 1-2 minute, până ce se leagă sosul.
4.Se închide focul și se presară cu frunze de coriandru sau pătrunjel.
5. Ca și garnitură la mâncare se poate folosi orez fiert sau preparat cum vă place. În cazul meu a fost orez prajit. Faceți clic pe denumire pentru a afla rețeta.
Poftă bună !
salut pansy
RăspundețiȘtergereque dire!!!! ce riz m'est très appétissant il me donne envie de repasser à table
j'aime beaucoup cette recette
bonne soirée
Si chiar reusesti sa mananci orezul cu betele????
RăspundețiȘtergereCopiez reteta si cat de repede ma apuc(fara bete)!!!Week end frumos (am vazut la stiri ca au dat cod galben in tara...vijelii,grindina...sa ai grija de tine)!!!
merci fimere,tu es tres gentille,comme je l'ai dit souvent.
RăspundețiȘtergerejudy,nu mananc orezul cu betele,ca nu-mi place tehnica si nu am eleganta si dexteriatea sa mananc orez din asta cu bete.
RăspundețiȘtergeretocmai am povestit unei prietene pe blogul ei,cum mi-am petrecut o parte din miezul noptii trecute,stand in masina,cu ea in mijlocul strazii sa nu cada copacii peste ea.n-a cazut nici unul,dar stiti voi cum e cu prevederea.
Foarte bun! Si carnita in amidon, cum se face la macarurile asiatice!
RăspundețiȘtergereNici eu nu mananc cu betele, fiica-mea, instinctiv, insa, stie sa le manuiasca!
Foarte faina reteta. Nici eu nu ma descurc cu betele alea dar, recunosc ca nici nu m-am zbatut foarte tare sa incerc...:-)
RăspundețiȘtergerePansy daca-ti face placere sa vii dupa niste premii!!!!Sa ai week end frumos!!!
RăspundețiȘtergereEi nu! de data asta vin eu la tine,ai pregatit tocmai pe placul meu,iubesc mancarurile exotice,arata...mmmmmm!mie foame fug sa bag ceva in gura!!!pup si weekwnd placut
RăspundețiȘtergereScumpa mea, am adaugat si aceasta reteta la lista pentru concurs. Este grozava, n-am mai facut un unt de arahide, asa ca voi testa. Un weekend grozav!
RăspundețiȘtergerePansy, eu sunt in cautare de retete noi si exotice, asa ca probabil am sa incerc cat de curand reteta acesta. Arata foarte bine.
RăspundețiȘtergereSi s-a dus tai-tai,pe gat in jos !
RăspundețiȘtergereAsta da mancare alunecoasa :)
ce sa spun... arata bestial !si cemi place macarea thailandeza :) wow
RăspundețiȘtergeretot ce am postat eu la mancare asiatica,am incercat sa respect retetele cat de exact.mai ales ca si am multe condimente.la ce nu se gaseste pe aici,prin romania, am postat retete de condimente.asa ca eu zic ca in mod normal nu puteti da gres daca le urmati.
RăspundețiȘtergere