duminică, 18 decembrie 2011

Fursecuri cu levantica

Cum vad ca sunt la moda prin blogosfera culinara,biscutii cu levantica ,am zis sa incerc si eu,pentru ca eram curioasa.Reteta aluatului o am de la Naina ,ale mele sunt adaugirile de aroma si culoare.Culoarea sigur ca poate sa lipseasca, nefiind necesara.
Cu reteta asta,particip la provocarea lunii decembrie de pe blogul Brandusei, Cooking with my soul ,care are 2 teme: ghimbirul si prajiturele de Craciun

INGREDIENTE :
-450 g faina
-300 g unt
-300 g zahar
-2 oua
-1 plic praf de copt
-1 varf de utit de sare
-esenta de vanilie
-cateva picaturi de colorant rosu si albastru (optional)
-1/2 lingurita flori de levantica

MOD DE PREPARARE :
-toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
-untul se freaca,la viteza mica,cu zaharul,apoi se adauga ouale,sarea si esenta de vanilie
- se incorporeaza faina cernuta in prealabil,impreuna cu praful de copt,putin cate putin
-la sfarsit, daca doriti, se adauga cateva picaturi de colorant rosu si albastru,pentru a obtine culoarea mov dorita.Puteti sa nu folositi colorant, daca nu vreti.
-se incorporeaza levantica,amestecand usor cu o spatula
-se da aluatul la rece pentru jumatate de ora.

-se pune aluatul intr-un pos de ornare si se fac fursecurile de dimensiunea dorita,pe o tava acoperita cu hartie de copt,avand grija sa lasam spatiu intre ele,pentru ca ele cresc in cuptor.Daca nu aveti pos,taieti cu foareca coltul unei pungi mai groase si pos-ul e gata.
-se coc in cuptoul preincalzit la 180*,timp de 10 minute,pana se auresc putin marginile.
-se scot,se lasa la racit,apoi se pot pune intr-o cutie care se inchide bine cu un capac.
-biscuitii au o aroma fina de vanilie si levantica.

27 de comentarii:

  1. Succes la concurs!!!!Fursecurile sunt foarte reusite:xCred ca si combinatia de vanilie si levantica este nemaipomenita:))Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  2. draga mea, arata superrrrrrrrr
    te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Facem schimb de fursecuri?Imi place tare mult lavanda.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozave! N-am mancat pana acum aromate asa, deci va trebui sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. O reteta bine venita.Am sa incerc si eu reteta pentru ca arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. fetelor concursul, cu furesecuri sa- terminat, n-am fost atenta ,da'nu conteaza.nu sunt specialista in fursecuri,dar probabil ca voi deveni.aroma asta e tare subtila.cred ca e de bine daca nu colrorati.ai mei mananca inmuiaie in lapte si nu le place sa se coloreze laptele.asa ca din aceasta dilema vom iesi greu.Daca le mancatiu ca atare suynt bune,usor crocantoase,dar la sfarsit moi.sunt impoortante cele 10 minute,dupa ce le scoateti din cupotor le lasati sa se raceasca in tava 10 minute apoi le puneti la racit pe un gratar.

    RăspundețiȘtergere
  7. acum m-am ambitionat ,ca eu vreau fursecuri moi,spre deosebire de tudor,baiatul meu, caruia ii plac crocantoase.in cazul asta trebuie sa le uitati 5 minute in plus in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  8. atentie ,ca daca foilositi coloranat si le inmuiati in lapte sau ceai veti avea o surpriza colorata!

    RăspundețiȘtergere
  9. emily ,iti martrurisesc ca gustul desi e superflu e putin ciudat ! ca eu numai la molii ma gandesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. desi imi place tare cand baratii miros a lavanda englezeasca !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. fursecurile astea au fost cam pe acolo! in ciuda aparentei feminine,e o aroma masculina prin excelenta

    RăspundețiȘtergere
  12. abia acum mi-am dat seama si data viitoarte am sa actionez in consecinta

    RăspundețiȘtergere
  13. peste tot am dat de fursecuri , insa cu levantica nu am facut si trebuie musai sa fac !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mda, suna bine cu exceptia colorantului aluia... Prefer sa mananc ceva urat decat sa mai bag chimicale in plus. Oricum, multumesc pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  15. Catkitchen,pai asa m-a indemnat si pe mine curiozitatea

    RăspundețiȘtergere
  16. Roxana sunt de acord cu tine,dar am facut o incercare,eram curioasa cum ies.

    RăspundețiȘtergere
  17. la multi ani cu sanatate Pansy,tot binele din lume!
    sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii si impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sarbatori fericite, Panseluta! Sa ai parte de liniste si de fericire!

    RăspundețiȘtergere
  20. Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cu levantica ???N-am papat asa ceva....inca.
    Nu au fost prea aromate ?


    Iata si Craciunul trece,
    Nu-i zapada si e rece.
    Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
    Si-a trecut o sarbatoare,
    Ce-a lasat in urma oare?
    Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
    Asteptam sa vin-acum
    Anul Nou,este pe drum.
    Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
    LA MULTI ANI 2012!

    RăspundețiȘtergere
  22. Va multumesc tuturor pentru urari ! si voua va doresc la fel !

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu Sidy,aroma a fost destul de discreta

    RăspundețiȘtergere
  24. ce e frumos si delicios oricui ii place si mie mai ales, reusite si poate imi ies la fel si mie :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...