INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui ( sau un pui întreg
tranşat sau ce parte din pui va place)
-2 cepe roşii mari
-2 ardei roşii tăiaţi fâşii
-2 căţei de usturoi
-100 g prosciutto crudo sau altă şuncă crud
uscată
-o cutie de roşii decojite tăiate cubuleţe sau
6 roşii coapte şi despielitate
-o linguriţă de cimbru uscat Kotany sau o lingură de
cimbru verde
-2 linguri de boia dulce Kotany
-150 g măsline negre
-150 g măsline verzi
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Prăjiţi pulpele într-o cratiţă ,cu puţin
ulei, la foc moderat,întâi cu pielea în jos pentru 4-5 minute,până se rumeneşte
pielea,apoi încă 2-3 minute pe cealaltă parte, apoi scoateţi carnea din cratiţă
şi rezervaţi-o
2.Puneţi în cratiţă,sunca,ceapă,usturoiul,ardeiul, cimbrul si căliţi-le până se înmoaie.
3.Adăugaţi roşiile şi boiaua, daţi în clocot,
apoi adăugaţi măslinele şi carnea de pui şi fierbeţi la foc domol aproximativ
20 de minute,până ce carnea este moale.Potriviţi de sare şi piper.
Pofta buna!
Ce bunatate! Arata senzational!
RăspundețiȘtergereLavi,e intr-adevar simplu de facut si este foarte bun.
ȘtergereExcelenta alegere!!! O pun si eu pe lista de incercat. Vezi ca numarul de retete cu care participi nu e limitat,asa ca te mai astept:)
RăspundețiȘtergereMerita incercata.Daca o vrei mai iute adauga si un ardei iute curatat de seminte sau fulgi de ardei iute
ȘtergereMai am ceva pe teava sa vedem ce iese.
Woooww.. que rica preparación Pansy luce muy sabroso y colorido me encanta, tu vajilla estupenda,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereRosita , mi amica abrazos y abrazos!
ȘtergereCred ca e gustoasa! Nu-i asa?
RăspundețiȘtergerePai de ce crez ica am pus-o aici ,mai Mari draga!
ȘtergereBun , Bun...L-am trecut pe lista de incercari! Un sfarsit de saptamana placut!
RăspundețiȘtergereVai Doamne cum poate sa arate puiul asta!!!!!!!!!!! Sunt mortale maslinele in mancare.Imi plac enorm ....
RăspundețiȘtergereCe bunut si ce idee grozava cu puiul asta! Eu am sa-i pun si ceva iuteala, dar in rest am tot ce-mi trebuie. Am niste masline grozave luate din Kaufland care cred ca-s nimerite aici si nici nu-s ocna de sarate. Nu-mi place sa desarez maslinele ca sa le pun in mancare. Te pup si sper ca castigi cartea.
RăspundețiȘtergerepui,masline,sunca,boia...mmm,deja ma gindesc la aromele multiple,trebuie sa pun in fapt neaparat reteta asta!:)
RăspundețiȘtergereYumiii, ce delicatesa,nebunie-n farfurie, la favorite cu ea!
RăspundețiȘtergereAbia astazi am vazut pe FB reteta ta... delicios puiul facut asa, eu il fac cu maslinute (http://danielaincucina.blogspot.ch/2009/03/pui-cu-masline-negre.html) dar cu mai putine ingrediente decit ai pus tu, iar al meu barbat e innebunit dupa carnea preparata "in umido" (deh, e italian) decit dupa fripturile uscate... O feliuta de piine sa inting si eu un pic in mincarica, ai ?! O duminica placuta in continuare, iti doresc !
RăspundețiȘtergereTot eu deranjez, abia acum am vazut ca nu te am in listuta mea... acum te pot urmari de pe blog, pentru ca e mai usor.
RăspundețiȘtergereCred ca e un deliciu !! Arata tare bine !!
RăspundețiȘtergere