O salata super inventata de prietena mea Alex si reinterpretata de mine
INGREDIENTE:
-12
buc de ficăţei de pasăre
-16
felii de şuncă afumată crud uscată
-o
ceapă mică tocată mărunt
-un
căţel de usturoi zdrobit
-200
g spanac tânăr(frunze mici)
-sare,piper
-50
g unt
-ulei
de măsline
-zeamă
de lămâie
MOD
DE PREPARARE:
1.Fiecare
ficăţel se înveleşte într-o felie de şuncă, apoi se pune int-o tava unsă cu
unt,se piperează (nu e nevoie să se săreze pentru că şunca e suficient de sărată),se
pune câte o bucăţică de unt pe fiecare ficăţel şi se dă la cutorul încins, până
se rumenesc frumos şi ficăţeii sunt pătrunşi.
2.Când
sunt gata ficăţeii, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline, călim uşor
ceapa şi cele 4 felii de şuncă rămase, tăiate cubuleţe.
3.Într-un
castron punem spanacul spălat şi scurs foarte bine,daca aveti un bol cu centrifuga de uscat salat e perfect, adăugăm ceapa călită şi
şunca împreună cu uleiul în care le-am călit,usturoiul zdrobit şi
amestecăm.Dacă mai e nevoie adăugăm ulei de măsline şi asezonăm cu zeamă de
lămâie şi piper.
4.Punem
în fiecare farfurie spanac şi deasupra 3 bucăţi de ficăţei calzi şi servim.
Pofta buna !
Cu siguranta este o bunatate!!!!pupp!!
RăspundețiȘtergereMirela,asta pot sa te asigur,ca altfel n-as fi pus-o aici
ȘtergereGrozava salata!
RăspundețiȘtergereEu zic ca merita incercata
ȘtergereCe bine arata.
RăspundețiȘtergereSi nu numai !
Ștergerece bunatate!!
RăspundețiȘtergereIntr-adevar,este foarte buna!
Ștergerece simpla si usoara este, sanatoasa si gustoasa in acelasi timp, mor dupa salate, dar mai ales dupa cele un pic sofisticate, preparate in asa fel incat sa para un pic greu de facut dar simplu de pregatit..frumos ;)
RăspundețiȘtergere