luni, 4 februarie 2013

Salata calda de spanac si ficatei



O salata super inventata de prietena mea Alex si reinterpretata de mine

INGREDIENTE:
-12 buc de ficăţei de pasăre
-16 felii de şuncă afumată crud uscată
-o ceapă mică tocată mărunt
-un căţel de usturoi zdrobit
-200 g spanac tânăr(frunze mici)
-sare,piper
-50 g unt
-ulei de măsline
-zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:




1.Fiecare ficăţel se înveleşte într-o felie de şuncă, apoi se pune int-o tava unsă cu unt,se piperează (nu e nevoie să se săreze pentru că şunca e suficient de sărată),se pune câte o bucăţică de unt pe fiecare ficăţel şi se dă la cutorul încins, până se rumenesc frumos şi ficăţeii sunt pătrunşi.
2.Când sunt gata ficăţeii, într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline, călim uşor ceapa şi cele 4 felii de şuncă rămase, tăiate cubuleţe.
3.Într-un castron punem spanacul spălat şi scurs foarte bine,daca aveti un bol cu centrifuga de uscat salat e perfect, adăugăm ceapa călită şi şunca împreună cu uleiul în care le-am călit,usturoiul zdrobit şi amestecăm.Dacă mai e nevoie adăugăm ulei de măsline şi asezonăm cu zeamă de lămâie şi piper.
4.Punem în fiecare farfurie spanac şi deasupra 3 bucăţi de ficăţei calzi şi servim.


Pofta buna !

9 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...