vineri, 8 februarie 2013

Pui spaniol cu ardei si masline

Pollo al chilindron ,asa se numeste reteta asta in spaniola si cum imi doresc cartea  lui Gordon Ramsey Bucataria lumii , particip  la concursul organizat de Kotanyi si Mitinita, cu tema Kotanyi si Retetele Lumii,  premiul fiind cartea amintita.Carevasazica incerc marea... cu puiul spaniol.

INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui ( sau un pui întreg tranşat sau ce parte din pui va place)
-2 cepe roşii mari
-2 ardei roşii tăiaţi fâşii
-2 căţei de usturoi
-100 g prosciutto crudo sau altă şuncă crud uscată
-o cutie de roşii decojite tăiate cubuleţe sau 6 roşii coapte şi despielitate
-o linguriţă de cimbru uscat Kotany sau o lingură de cimbru verde
-2 linguri de boia dulce Kotany
-150 g măsline negre
-150 g măsline verzi
-piper si sare proaspat rasnite cu rasnita Kotanyi ,dupa gust
-ulei

MOD DE PREPARARE:
1.Prăjiţi pulpele într-o cratiţă ,cu puţin ulei, la foc moderat,întâi cu pielea în jos pentru 4-5 minute,până se rumeneşte pielea,apoi încă 2-3 minute pe cealaltă parte, apoi scoateţi carnea din cratiţă şi rezervaţi-o




2.Puneţi în cratiţă,sunca,ceapă,usturoiul,ardeiul, cimbrul  si căliţi-le până se înmoaie.




3.Adăugaţi roşiile şi boiaua, daţi în clocot, apoi adăugaţi măslinele şi carnea de pui şi fierbeţi la foc domol aproximativ 20 de minute,până ce carnea este moale.Potriviţi de sare şi piper.


Pofta buna!

16 comentarii:

  1. Excelenta alegere!!! O pun si eu pe lista de incercat. Vezi ca numarul de retete cu care participi nu e limitat,asa ca te mai astept:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita incercata.Daca o vrei mai iute adauga si un ardei iute curatat de seminte sau fulgi de ardei iute
      Mai am ceva pe teava sa vedem ce iese.

      Ștergere
  2. Woooww.. que rica preparación Pansy luce muy sabroso y colorido me encanta, tu vajilla estupenda,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun , Bun...L-am trecut pe lista de incercari! Un sfarsit de saptamana placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai Doamne cum poate sa arate puiul asta!!!!!!!!!!! Sunt mortale maslinele in mancare.Imi plac enorm ....

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bunut si ce idee grozava cu puiul asta! Eu am sa-i pun si ceva iuteala, dar in rest am tot ce-mi trebuie. Am niste masline grozave luate din Kaufland care cred ca-s nimerite aici si nici nu-s ocna de sarate. Nu-mi place sa desarez maslinele ca sa le pun in mancare. Te pup si sper ca castigi cartea.

    RăspundețiȘtergere
  6. pui,masline,sunca,boia...mmm,deja ma gindesc la aromele multiple,trebuie sa pun in fapt neaparat reteta asta!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Yumiii, ce delicatesa,nebunie-n farfurie, la favorite cu ea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Abia astazi am vazut pe FB reteta ta... delicios puiul facut asa, eu il fac cu maslinute (http://danielaincucina.blogspot.ch/2009/03/pui-cu-masline-negre.html) dar cu mai putine ingrediente decit ai pus tu, iar al meu barbat e innebunit dupa carnea preparata "in umido" (deh, e italian) decit dupa fripturile uscate... O feliuta de piine sa inting si eu un pic in mincarica, ai ?! O duminica placuta in continuare, iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot eu deranjez, abia acum am vazut ca nu te am in listuta mea... acum te pot urmari de pe blog, pentru ca e mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca e un deliciu !! Arata tare bine !!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...