vineri, 1 februarie 2013

Curry rosu tailandez de pui



E inca frig, asa ca o mancare iute si aromata e numai buna sa ne puna sangele in miscare.


 INGREDIENTE:
-2 buc piept de pui fără piele şi os
-500 g cartofi noi cât mai mici
-o ceapă mare tăiat solzi mai mari sau 4 cepe verzi tăiate feliuţe
-400 ml lapte de cocos
-2 linguri sos de peste (nam pla)
-o lingură de zahăr brun
-o lingură de zeamă de lămâie verde( limetă) sau galbenă
-2 linguri de mentă verde tocată
-o lingura de busuioc verde tocat
-1/4 linguriţă de piper cu lămâie
-sare
MOD DE PREPARARE :
1.Se toacă ceapa, se taie pieptul de pui cubuleţe, se curăţă cartofii


2.Se rumente carnea în 2 linguri de ulei, se rezervă pentru mai târziu


3.Se căleşte ceapa, timp de 2-3 minute


4.Se adaugă laptele de cocos,se aduce la fierbere,se adaugă pasta de curry, sosul de peşte, zahărul brun.Se omogenizează.
5.Se adaugă cartofii şi se fierb acoperit, timp de aproximativ 20 de minute.Potriviţi de sare şi piper
6.Se adaugă bucăţelele de carne şi se mai fierb la foc moale,încă 5-10 minute,până ce atât carnea cât şi cartofii sunt făcuţi
7.Se adaugă zeama de lămâie, menta şi busuiocul,se asezonează dacă mai este nevoie
8.Se serveşte presărată cu extra verdeaţă şi eventual cu ardei iuţi roşii curăţaţi de seminţe.

Pofta buna!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...