La Provocarea secreta a Amei, mi-a fost repartizat blogul Micuta bucatarie a Ramonei ,un blog dragut aflat la inceput de drum, in care veti gasi multe idei interesante,pentru masa piticilor si nu numai.Am ales pana la urma sa fac hummus,pentru ca, chiar aveam nevoie de un astfel de aperitiv,desi l-am facut de multe ori pana acum, nu l-am postat,Asa ca i-a venit randul acum.Am mai facut eu mici adaugiri la reteta Ramonei,sper sa nu se supere.
INGREDIENTE:
-2 borcane de năut conservat
-2 linguri tahini (pastă de susan)
-4 căţei mari de usturoi zdrobiţi
-2 linguriţe de praf de chimion
-1/3 ceaşcă de suc de lămâie verde sau galbenă
-un vârf de cuţit de ardei iute cayenne
-4- 6 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
-
Puneţi într-un blender toate ingredientele solide pentru humus şi mixaţi
adăugând gradual şi lichidele, până obţineţi un piure cremos, ca o fasole batuta.Dacă mai este
nevoie adăugaţi ulei şi zeamă de lămâie peste cantitatea menţionată.
Iata cum l-am folosit,vine si reteta de cosulete sau cuiburi cu hummus .
frumoasa prezentarea in cosulete!
RăspundețiȘtergereAzi am postat si cum se fac cosuletele
ȘtergereDaaa, originala prezentarea! O sa fac si eu un hummus mai special zilele astea, numai sa apuc.
RăspundețiȘtergereAvantajul cosuletelor astora este ca le poti face si apoi stoca in camara,apoi le poti umple cu ce vrei cand vrei
ȘtergereSe ve tan lindo y delicioso que quiero probar,abrazos y abrazos.
RăspundețiȘtergereI hope you will try it,Rosita.Abrazos!!!!!
ȘtergereImi place .....si cum ai facut prezentarea....
RăspundețiȘtergereO seara minunata!
Multumesc Janet!
Ștergere