Nu-i o reteta aratoasa da' pot sa va spun ca e o simpla reteta frantuzeasca si e buna rau ,credeti-ma pe cuvant, pana n-o incercati, ca atunci vreau sa va aud yamm, yammiurele !
INGREDIENTE:
-6 felii subtiri de pulpa de vitel
-2 linguri de faina
-50 g unt
-o lingura de ulei
-o esalota sau o ceapa mica tocata fin
-un catel de usturoi sau o lingurita de praf de usturoi Kotanyi
-1/2 ceasca de vin alb
-250 ml smantana de gatit
-1/2 ceasca parmezan ras
-sare,piper proapspat macinate din rasnita Kotanyi ,dupa gust
MOD DE PREPARARE:
1.Bateti fellile de carne,pentru a le subtia cat mai mult,piperati-le apoi treceti-le prin faina
2.Incingeti intr-o tigaie mai adanca sau intr-o cratita,untul si uleiul , dupa care prajiti la foc iute escalopurile pe fiecare parte,pret de 30 de secunde.Scoateti-le pe o farfurie si rezervati-le pentru mai tarziu
3.Caliti in acelasi vas, in care ati prajit carnea, ceapa si usturoiul ,stingeti cu vin,iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugati smantana si dati in clocot.Asezonati cu sare si pipersi adaugati parmezanul ras
4.Adaugati escalopurile si fierbeti la foc mic,pana se lega sosul,timp de aproximativ 3-4 minute.
5.Noi am mancat alaturi de piure de cartofi cu ceapa verde si parmezan,reteta AICI
Pofta buna !
Si tu mi-o faci mie cu retetele pe care le postezi:))Si cred ca o sa ma mai chinui,ca pana pe 24 mai este:) Bafta!
RăspundețiȘtergerePupu-te!Sa fie!
RăspundețiȘtergereO reteta deosebita, ca de altfel, tot ce gatesti tu draga Pansy!
RăspundețiȘtergereEi, asa mai merge zic! Asta da!
RăspundețiȘtergereE si pe placul meu!
Bun, bun, bun!
RăspundețiȘtergereO duminica superba cu muuult soare, îti doresc!
xoxoxo
daaa...vaca este pe gustul meu, iar reteta asta imi face cu ochiul!
RăspundețiȘtergereO reteta minunata ! Carnea de vita e pe placul meu :X! Pupici
RăspundețiȘtergere