sâmbătă, 9 februarie 2013

Escalop de vitel savoyard

Nu-i o reteta aratoasa da' pot sa va spun ca e o simpla reteta frantuzeasca si e buna rau ,credeti-ma pe cuvant, pana n-o incercati, ca atunci vreau sa va aud yamm, yammiurele !

INGREDIENTE:
-6 felii subtiri de pulpa de vitel
-2 linguri de faina
-50 g unt
-o lingura de ulei
-o esalota sau o ceapa mica tocata fin
-un catel de usturoi sau o lingurita de praf de usturoi Kotanyi
-1/2 ceasca de vin alb
-250 ml smantana de gatit
-1/2 ceasca parmezan ras
-sare,piper proapspat macinate din rasnita Kotanyi ,dupa gust

MOD DE PREPARARE:

1.Bateti fellile de carne,pentru a le subtia cat mai mult,piperati-le  apoi treceti-le prin faina
2.Incingeti intr-o tigaie mai adanca sau intr-o cratita,untul si uleiul , dupa care prajiti la foc iute escalopurile pe fiecare parte,pret de 30 de secunde.Scoateti-le pe o farfurie si rezervati-le pentru mai tarziu
3.Caliti in acelasi vas, in care ati prajit carnea, ceapa si usturoiul ,stingeti cu vin,iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugati smantana si dati in clocot.Asezonati cu sare si pipersi adaugati parmezanul ras
4.Adaugati escalopurile si fierbeti la foc mic,pana se lega sosul,timp de aproximativ 3-4 minute.
5.Noi am mancat alaturi de piure de cartofi cu ceapa verde si parmezan,reteta AICI
Pofta buna !

7 comentarii:

  1. Si tu mi-o faci mie cu retetele pe care le postezi:))Si cred ca o sa ma mai chinui,ca pana pe 24 mai este:) Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. O reteta deosebita, ca de altfel, tot ce gatesti tu draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, asa mai merge zic! Asta da!
    E si pe placul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bun, bun, bun!
    O duminica superba cu muuult soare, îti doresc!

    xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  5. daaa...vaca este pe gustul meu, iar reteta asta imi face cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere
  6. O reteta minunata ! Carnea de vita e pe placul meu :X! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...