duminică, 28 aprilie 2013

Smoothie de capsuni ,banane si ciocolata


Nu puteam sa nu raspund invitatiei Gustos.ro de a participa si anul acesta la o provocare organizata de ei impreuna cu Philips, de a testa doua produse Philips grozave : mixerul vertical de mana (Philips HR1655 si Philips HR1372) si storcatorul de fructe si legume Philips HR1855, care by the way,cred ca e  nemaipomenit.In afara de faptul ca,produsele despre care fac vorbire aici, sunt eficiente dar ma fac sa " Castig timp cu Philips si Gustos.ro ".Ce as face cu timpul castigat ? Mi-ar fi mai usor sa spun ce nu as face cu el.Cum eu sunt mare amatoare de sucuri dimineata mai ales, as  avea mai mult timp pentru noul membru al familiei mele: un husky siberian, Stalin se numeste (!!!!).Abia a implinit 2 luni.

Sunt de parere ca orice aparat electrocasnic care iti scurteaza timpul de sedere in bucatarie e grozav.Si asa avem atat de putin timp pentru noi insine, timp care sa-l petrecem dupa cum ne place fiecaruia.

Cum va spuneam mie dimineata imi plac sucurile proaspete de fructe in combinatie cu legume.Dar cum mi s-a stricat storcatorul de fructe am venit cu o reteta de smoothie,care sunt preferatele baiatului meu.El e mare specialist la combinatiile fructelor si ingredientelor.
Cu toate astea la sfarsit am sa pun una din retetele mele preferate de suc.O sa vedeti ca nu poate fi realizata cu blenderul, pentru ca iese un piure, dar ca suc e o nebunie.

INGREDIENTE :
ptr 2 portii
-2 banane
-2 cesti de capsuni
-2 linguri de crema de ciocolata (eu am folosit finetti)
-un iaurt mic cu banane sau vanilie
-o lingura de seminte de busuioc dulce
-o lingura de sirop de artar
-o ceasca de cuburi de gheata
ptr servire:
-2 capsuni
-crema de ciocolata

MOD DE PREPARARE:

1.Se pun in blender toate ingredientele ,mai putin semintele de busuioc dulce si se mixeaza pana la consistenta unei creme.Gheata se poate zdrobi putin inainte,pentru a ajuta blenderul.
2.Se adauga semintele de busuioc dulce,care se vor inmuia in lichid si vor capata o consistenta gelatinoasa.
3.Se pune bautura obtinuta in pahare si se decoreaza cu capsunile inmuiate in crema de ciocolata.
Tips: Siropul de artar poate fi inlocuit cu sirop de capsuni sau orice alt indulcitor natural.Sau poate fi eliminat,pentru ca fructele sunt suficient de dulci.

SUC DE SMOCHINE SI LEGUME 

INGREDIENTE:
-10 smochine hidratate sau proaspete taiate cubulete
-3 morcovi curatati de coaja
-o sfecla mica taiata si ea cuburi sau data pe razatoare
-2 bete de telina Apio
-2 mere taiate cubulete cu coaja cu tot
-un castravete mic taiat cuburi
-zeama de la o lamaie mare

MOD DE PREPARARE :
Smochinele,daca sunt uscate se pun in apa fierbinte la hidratat, pana se umfla si se inmoaie
Se trec toate legumele si fructele prin storcatorul de fructe.
Se serveste in pahar cu un bat de telina si eventual cu cuburi de gheata.Batul de telina se rontaie ca atare cu mare placere, mai ales dimineata in loc de tigara .


5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...