Daca e inceput de vara e si rubarba. Asa ca va propun un desert simplu, rapid si extrem de gustos si racoritor.
INGREDIENTE:
Măsură cana =240 ml
-4 căni de rubarbă (4-5 tulpini tăiate felii de 1
cm grosime)
-4 căni de căpşuni tăiate în două
-2 banane feliate
-2 banane feliate
-1 ¼ cana zahăr tos
-coaja de la o lămâie
-o lingură de amidon
-½ cană suc de portocale
-o cană de făină
-1/2
cană de zahăr brun
-o cană de musli
-1/2 linguriţă sare
-180 g unt
MOD DE PREPARARE :
1.Se amestecă rubarba, căpşunile, ¾ de cana de
zahăr tos şi coaja de lămâie
3.Compoziţia rezultată se pune într-o tava de
20x27-30 cm, sau în forme mici individuale, unse cu unt
4.Se amestecă făină cu ½ cană de zahăr tos
rămas, cu zahărul brun, sarea, musli şi untul.Compoziţia rezultată se presară
peste fructe
5.Se coace în cuptorul încins la 180*C, foc
mediu, timp de aproximativ o oră, până ce este frumos rumenită.
6.Se serveşte ca atare sau cu îngheţată de
vanilie, căpşuni,fistic, sau de care vă place.
Pofta buna!
Pofta buna!
trebuie sa cumpar rubarba neaparat , am tot vezut dar nu am consumat , inca !
RăspundețiȘtergereIncearc-o Coco,e acrisoara, asa ca are nevoie de ceva mai mult zahar.S-au poti s-o folosesti in combinatie cu alte fructe mai dulci.
ȘtergereCe buna trebuie sa fie! Arata apetisant. Din pacate la noi rubarba nu se gaseste. Singura solutie este sa incerc sa pun in gradina la primavara.
RăspundețiȘtergereUnde stai tu Valentina ? La kaufland,lidl,carrefour se gaseste
ȘtergereCe bine arata! In poze este inghetata de fistic, nu?
RăspundețiȘtergere