vineri, 21 iunie 2013

Crumble de rubarba si capsuni


Daca e inceput de vara e si rubarba. Asa ca va propun un desert simplu, rapid si extrem de gustos si racoritor.

INGREDIENTE:
Măsură cana =240 ml
-4 căni de rubarbă (4-5 tulpini tăiate felii de 1 cm grosime)
-4 căni de căpşuni tăiate în două
-2 banane feliate
-1 ¼ cana zahăr tos
-coaja de la o lămâie
-o lingură de amidon
-½ cană suc de portocale
-o cană de făină
-1/2  cană de zahăr brun
-o cană de musli
-1/2 linguriţă sare
-180 g unt

MOD DE PREPARARE :
1.Se amestecă rubarba, căpşunile, ¾ de cana de zahăr tos şi coaja de lămâie
2.Se dizolvă amidonul în sucul de portocale şi se amestecă uşor cu fructele

3.Compoziţia rezultată se pune într-o tava de 20x27-30 cm, sau în forme mici individuale, unse cu unt

4.Se amestecă făină cu ½ cană de zahăr tos rămas, cu zahărul brun, sarea, musli şi untul.Compoziţia rezultată se presară peste fructe

5.Se coace în cuptorul încins la 180*C, foc mediu, timp de aproximativ o oră, până ce este frumos rumenită.


6.Se serveşte ca atare sau cu îngheţată de vanilie, căpşuni,fistic, sau de care vă place.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. trebuie sa cumpar rubarba neaparat , am tot vezut dar nu am consumat , inca !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearc-o Coco,e acrisoara, asa ca are nevoie de ceva mai mult zahar.S-au poti s-o folosesti in combinatie cu alte fructe mai dulci.

      Ștergere
  2. Ce buna trebuie sa fie! Arata apetisant. Din pacate la noi rubarba nu se gaseste. Singura solutie este sa incerc sa pun in gradina la primavara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde stai tu Valentina ? La kaufland,lidl,carrefour se gaseste

      Ștergere
  3. Ce bine arata! In poze este inghetata de fistic, nu?

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...