INGREDIENTE:
-o
conopidă mică
-un
broccoli
-5
linguri de ulei
-o
linguriță semințe de coriandru măcinate
-o
lingură praf curry
-4
linguri de semințe de susan
-4
căței de usturoi zdrobiți
-sare,
piper după gust
-2
linguri de pesmet
-2 -3
linguri de parmezan ras
MOD DE
PREPARARE:
1.Fierbeți de jumătate în abur sau apă
conopida și apoi broccoli, desfăcute în florete ( conopida are timp mai mare de
fierbere decât broccoli), având grijă să rămână al dente.
2.Încingeți uleiul într-o tigaie mare,
adăugați condimentele și semințele de susan, prăjiți-le ușor 15 secunde,
adăugați conopida și 4-5 linguri de apă, amestecând ușor și gătiți la foc iute
6-8 minute.Adăugați 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati cu sare și piper ,
apoi scoateți într-un vas conopida.
3.Adăugați brocoli și procedați la fel ca și
la conopidă. La sfârșit, adăugați ceilalți 2 căței de usturoi zdrobiți, asezonati
și închideți focul
4.Așezați legumele într-un vas pentru gratinat
uns cu ulei, presărați cu restul de 2 linguri de susan și parmezan ras și dați
vasul la cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, până ce conopida se
rumenește.
5.Serviți ca
fel vegetarian de sine stătător sau ca și garnitură.
Poftă
bună !
imi place conopida gratinata!
RăspundețiȘtergereSi mie imi place ! De fapt imi plac legumele gratinate. Asa ca sa profitam cata vreme e racoare si folosim cuptorul
ȘtergereImi ploua in gura numai uitandu-ma la poza!
RăspundețiȘtergerePai ca sa opresti "ploaia "asta e simplu: incerci reteta :)
Ștergeremmmmmm, ce combinatie reusita, sanatoasa, naturala si binevenita oricand...imi place cum a iesit si m-as baga la o portie :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Aurica!
Ștergere