luni, 24 februarie 2014

Pulpe de pui la cuptor cu cartofi si ciuperci


O reteta foarte simpla, al carei punct forte e garnitura, care s-a dovedit neindestulatoare, intr-atat ne-a placut.Sosul ce se formeaza in tava este SUPER ! Drept e ca si mananci mai multa paine cu mancarea asta, pentru ca nu-ti vine sa lasi nici o picaturica de sos in farfurie.Acuma trebuie sa va mai spun ca am folosit o branza care mie imi place foarte mult si care se gaseste numai la Lidl si numai in saptamana mexicana : cheddar iute (exista si simplu) .E foarte iute, dar e foarte buna.N-am pozat-o sa v-o arat, dar la proxima saptamana mexicana, am s-o pozez s-o vedeti .Sigur ca voi puteti condimenta mancarea dupa cum va place, cred ca nici nu e nevoie sa mai spun.

 INGREDIENTE:
 -4 pulpe întregi de pui
 -un kg de cartofi
 -250 g ciuperci champignon
 -200 ml smântână de gătit
 -50 g unt
 -sare, piper după gust
 -condimente pentru pui (opțional)
 -parmezan sau cașcaval ras
 -pătrunjel verde tocat 

 MOD DE PREPARARE:

 1.Cartofii curățați și spălați se taie rondele foarte fine, pe răzătoarea de castraveți.Ciupercile se taie și ele felii.


                                      


 2.Se unge un vas termorezistent cu unt, se așază cartofii în strat, se presară cu parmezan sau alt cașcaval ras,sare, piper, apoi se așază feliile de ciuperci, se presară și ele cu parmezan, sare, piper.Se toarnă smântâna peste legume și deasupra se pun pulpele de pui presărate cu condiment de pui și bucățele de unt.
 3.Se coace în cuptorul încins la 200*C timp de aproximativ 50-60 de minute, până ce pulpele sunt frumos rumenite și pătrunse.
 Se servește presărat cu pătrunjel verde

 Poftă bună ! 

10 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...