marți, 11 februarie 2014

Hummus de mazare


Un aperitiv incredibil de gustos si simplu de facut.Pentru perioada postului, poate fi  înlocuită smântâna cu smântână vegetala sau apa in care a fiert mazărea.Deşi e impropriu numită hummus, asta insemnând in arabă năut, am păstrat denumirea datorită condimentării , care este asemănătoare pastei de năut.  

INGREDIENTE
-500 g mazăre
-o lingură de tahini (pastă de susan), optional
-2 căţei de usturoi
-3 linguri zeamă de lămâie
-4-5 linguri smântână, smântână vegetala sau apa in care a fiert mazărea
-sare,piper după gust
-o legătură de mărar tocat
-6 linguri de ulei
-5-6 picături de ulei de susan
ptr.ornat :
-boia de ardei dulce, cozi de ceapa verde tocate, verdeaţă tocată

MOD DE PREPARARE
1.Se fierbe mazărea
2.Se mixează în blender toate ingrediente,mai puţin mărarul, până se obţine o pastă.Se asezonează cu sare şi piper şi se adaugă mărarul tocat.
Se orneaza cu boia dulce sau iute, cozi de ceapa verde tocate, verdeaţă tocată
Se poate mânca cu pâine prajită sau se pot face coşuleţe din foi de plăcintă ca aici, pe care să le umpleţi cu pasta de mazăre.Se mai pot coace minitarte din aluat cu vin, reteta aici, pe care  să le umpleţi la fel.


Poftă bună !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...