luni, 10 februarie 2014

Tarta cu ananas


 Tartă, plăcintă spuneți-i cum vreți.Un desert simplu și rapid.Puteți folosi ananas proaspăt sau din compot, sau combinație dintre cele două, dacă ananasul proaspăt nu e suficient cât să umpleți tarta.Foaia de deasupra puteți s-o decupați cum doriți, sau e suficient să crestați o cruce în centru, ca să iasă aburii la copt. 

INGREDIENTE:
 Formă de tartă cu diametrul de 27 cm.
Măsura ceașcă =240 ml
-2 1/2 ceşti  făină
-250 g unt
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă cu vf zahăr brun
-3-6 linguri apă foarte rece

umplutură :
-un ananas mare sau 4 conserve de ananas tăiat bucăți scurse bine de sirop
-2/3 cana zahăr
-3 linguriţe făină
-1/8 linguriţă nucşoară
-1/2 linguriţă scorţişoară
-1 1/2  lingură brandy
-2 plicuri zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

1.Se face un aluatul fraged, frământând uşor,cu vârful degetelor făina amestecată cu sarea şi zahărul şi untul rece,apoi se adaugă între 3 şi 6 linguri de apă rece,funcţie de făină.Eu am adugat 5 linguri.
2.Se dă 30 de minute la frigider, învelit în folie
3.Se pregăteşte umplutura tăind ananasul cubuleţe, dupa ce i-am scos mijlocul lemnos şi amestecandu-le cu restul ingredientelor.Nu lăsăm de loc să stea cu zahăr.

4.După ce s-a odihnit la rece ,se împarte aluatul în două bile, se întinde prima bilă de aluat cu sucitorul, rotund, se îmbracă forma de tartă unsa cu unt sau ulei, apoi se pune umplutura şi se acoperă cu a două bilă de aluat,ce a fost şi ea întinsă aprozimativ de diametrul tartei .Se lipesc cele 2 părţi, se face o incizie în mijloc în formă de cruce, sau se poate decupa aluatul capac cu o formă de fursecuri, se unge cu ou şi se dă tarta la cuptorul încins la 210*   timp de 20 de minute, apoi se reduce focul la 180* şi se ţine până se rumeneşte frumos , cam 45 de minute, depinde de cuptor.

După ce se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se scoate din formă şi se serveşte presărată cu zahăr pudră.


Poftă bună !

7 comentarii:

  1. Foarte pe gustul nostru. Ii vine ei randul.
    Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare frumos arata si cred ca e super aromata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E aromata si imi place tipul asta de umplutura, pentru ca se poate face cu o multime de fructe fie proaspete fie din compot.

      Ștergere
  3. Personal n-as schimba ananasul din tarta cu un alt fruct nici in ruptul capului.
    Eu cred ca e foarte buna asa cum e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am spus in ideea ca poate n-are lumea ananas in batatura.Cred ca un cocteil de fructe exotice, din compot, n-ar fi de lapadat

      Ștergere
  4. Reteta eu nu sunt mulțumit, eu sunt foarte scoica! va multumesc anticipat
    Am bordul o rețetă bună ocupat deja un site ca aceasta http://le-couscous-marocain.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...