Tartă, plăcintă spuneți-i cum vreți.Un desert simplu și rapid.Puteți folosi ananas proaspăt sau din compot, sau combinație dintre cele două, dacă ananasul proaspăt nu e suficient cât să umpleți tarta.Foaia de deasupra puteți s-o decupați cum doriți, sau e suficient să crestați o cruce în centru, ca să iasă aburii la copt.
INGREDIENTE:
Formă
de tartă cu diametrul de 27 cm.
Măsura ceașcă =240 ml
-2 1/2 ceşti făină
-250 g unt
-1 linguriţă sare
-1 linguriţă cu vf zahăr brun
-3-6 linguri apă foarte rece
umplutură :
-un ananas mare sau 4 conserve de ananas tăiat
bucăți scurse bine de sirop
-2/3 cana zahăr
-3 linguriţe făină
-1/8 linguriţă nucşoară
-1/2 linguriţă scorţişoară
-1 1/2
lingură brandy
-2 plicuri zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE:
1.Se face un aluatul fraged, frământând
uşor,cu vârful degetelor făina amestecată cu sarea şi zahărul şi untul
rece,apoi se adaugă între 3 şi 6 linguri de apă rece,funcţie de făină.Eu am
adugat 5 linguri.
2.Se dă 30 de minute la frigider, învelit în
folie
3.Se pregăteşte umplutura tăind ananasul
cubuleţe, dupa ce i-am scos mijlocul lemnos şi amestecandu-le cu restul
ingredientelor.Nu lăsăm de loc să stea cu zahăr.
4.După ce s-a odihnit la rece ,se împarte
aluatul în două bile, se întinde prima bilă de aluat cu sucitorul, rotund, se
îmbracă forma de tartă unsa cu unt sau ulei, apoi se pune umplutura şi se
acoperă cu a două bilă de aluat,ce a fost şi ea întinsă aprozimativ de
diametrul tartei .Se lipesc cele 2 părţi, se face o incizie în mijloc în formă
de cruce, sau se poate decupa aluatul capac cu o formă de fursecuri, se unge cu
ou şi se dă tarta la cuptorul încins la 210*
timp de 20 de minute, apoi se reduce focul la 180* şi se ţine până se
rumeneşte frumos , cam 45 de minute, depinde de cuptor.
După ce se scoate din cuptor, se lasă la
răcit, după care se scoate din formă şi se serveşte presărată cu zahăr pudră.
Poftă bună !
Foarte pe gustul nostru. Ii vine ei randul.
RăspundețiȘtergereSa ai o saptamana faina.
Ma bucur Micule .O saptamana faina si tie !
ȘtergereTare frumos arata si cred ca e super aromata!
RăspundețiȘtergereE aromata si imi place tipul asta de umplutura, pentru ca se poate face cu o multime de fructe fie proaspete fie din compot.
ȘtergerePersonal n-as schimba ananasul din tarta cu un alt fruct nici in ruptul capului.
RăspundețiȘtergereEu cred ca e foarte buna asa cum e.
Eu am spus in ideea ca poate n-are lumea ananas in batatura.Cred ca un cocteil de fructe exotice, din compot, n-ar fi de lapadat
ȘtergereReteta eu nu sunt mulțumit, eu sunt foarte scoica! va multumesc anticipat
RăspundețiȘtergereAm bordul o rețetă bună ocupat deja un site ca aceasta http://le-couscous-marocain.blogspot.com