INGREDIENTE:
-un kg
de carne tocată amestec
-1/2 de
cârnat chorizo, sau alt cârnat picant
-o
ceapă mare tocată
-un
ardei roșu gras tăiat cubulețe
-2
conserve de roșii decojite tăiate cubulețe
-100 ml
vin alb
-2 foi
de dafin
-o
linguriță de cimbru uscat
-o
linguriță de boia de ardei dulce
-sare,
piper după gust
-1,2 kg
varză albă proaspătă
-un kg
de varză roșie
-o
linguriță de chimen măcinat
-sare,
piper după gust
-ulei
-2
roșii
MOD DE
PREPARARE:
1.Într-o cratiță sau tigaie mai mare se
pregătește carnea : se călesc ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe, apoi se
adaugă carnea tocată și cârnatul tăiat rondele.După ce carnea s-a rumenit se
adaugă boiaua dulce, se amestecă și se prăjește jumătate de minut, după care se
adaugă roșiile decojite, foile de dafin, cimbrul , vinul, se fierb 3-4 minute,
se asezonează cu sare și piper și se închide focul.
2.Varza
albă și varza roșie se taie fideluță.
3. Se
călește într-un vas cu ulei, la foc viu varza albă și la sfârșit, după ce apa
conținută s-a evaporat se asezonează cu
sare, piper și o linguriță de chimen măcinat
4.În
alt vas se călește în ulei varza roșie, tot la foc viu, iar la sfârșit se
asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat.
5.
Într-o tavă sau vas termorezistent uns cu ulei se așază straturi alternative de
varză albă, varză roșie și carne.Terminăm cu un strat de varză albă, pe care
așezam cele 2 roșii tăiate rondele.
6.Se dă
la cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce varza se rumenește.
Se
servește cu smântână și dacă doriți cu ardei iute.
Iaca și o porție sănătoasă tocmai scoasă din cuptor pentru un român sănătos fără prea mari pretenții de estetică fotografică culinară dar cu o foame pe măsură.
Poftă
bună !
Nu am mancat niciodata musaca cu varza, doar cu cartof.
RăspundețiȘtergereImi place cea cu cartof, asa ca o sa imi placa si cea cu varza.
Pai musacaua asta de varza e un fel de varza a la Cluj, mai putin orezul afarent.
Ștergere