marți, 4 februarie 2014

Musaca de varza

Imi place musacaua sub toate formele ei : că-i grecească sau românească, cu vinete, cartofi, cartofi piure, dovlecei sau combinații de legume.De data asta am facut-o cu verze: varză albă si varză rosie. Dacă aveam și alte feluri de varză, făceam câte un strat din fiecare.Dar timpul nu-i incă pierdut. Iarna ține cu musacaua de varză.

 INGREDIENTE:
 -un kg de carne tocată amestec
 -1/2 de cârnat chorizo, sau alt cârnat picant
 -o ceapă mare tocată
 -un ardei roșu gras tăiat cubulețe
 -2 conserve de roșii decojite tăiate cubulețe
 -100 ml vin alb
 -2 foi de dafin
 -o linguriță de cimbru uscat 
 -o linguriță de boia de ardei dulce
 -sare, piper după gust
 -1,2 kg varză albă proaspătă
 -un kg de varză roșie
 -o linguriță de chimen măcinat
 -sare, piper după gust
 -ulei
 -2 roșii


 MOD DE PREPARARE: 
 1.Într-o cratiță sau tigaie mai mare se pregătește carnea : se călesc ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe, apoi se adaugă carnea tocată și cârnatul tăiat rondele.După ce carnea s-a rumenit se adaugă boiaua dulce, se amestecă și se prăjește jumătate de minut, după care se adaugă roșiile decojite, foile de dafin, cimbrul , vinul, se fierb 3-4 minute, se asezonează cu sare și piper și se închide focul.
 2.Varza albă și varza roșie se taie fideluță.
 3. Se călește într-un vas cu ulei, la foc viu varza albă și la sfârșit, după ce apa conținută s-a evaporat  se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat

 4.În alt vas se călește în ulei varza roșie, tot la foc viu, iar la sfârșit se asezonează cu sare, piper și o linguriță de chimen măcinat. 



 5. Într-o tavă sau vas termorezistent uns cu ulei se așază straturi alternative de varză albă, varză roșie și carne.Terminăm cu un strat de varză albă, pe care așezam cele 2 roșii tăiate rondele. 
 6.Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce varza se rumenește.
 Se servește cu smântână și dacă doriți cu ardei iute.

 Iaca și o porție sănătoasă tocmai scoasă din cuptor pentru un român sănătos fără prea mari pretenții de estetică fotografică culinară dar cu o foame pe măsură.

 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata musaca cu varza, doar cu cartof.
    Imi place cea cu cartof, asa ca o sa imi placa si cea cu varza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai musacaua asta de varza e un fel de varza a la Cluj, mai putin orezul afarent.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...