vineri, 9 mai 2014

Sparanghel alb cu sos de macris si tarhon


Este perioada sparanghelului alb, care mie imi place mai mult decat cel verde.Mi se pare mai aromat si mai fin.Si pentru ca am primit de la draga mea Elena  macris din recolta ei, am zis sa incerc combinatia dintre macris, tarhon si sparanghel. Rezultatul a fost pe gustul nostru.

INGREDIENTE
-500  sparanghel alb
-30 g unt
-o ceapă mică tocată mărunt
-200 ml smântână
-2 mâini de măcriş
-2 -3 fire de tarhon
-o lingură de amidon
-sare,piper alb
-un vârf de cutiti de nucşoară

MOD DE PREPARARE
1.Curăţaţi sparanghelul cu un cuţit sau dispozitiv pentru legume, lăsând vârful intact.Tăiaţi şi îndepărtaţi un cm de la baza lui (poate fi amar).
2.Ţineţi fiecare bucată de sparanghel între două degete şi îndoiţi,aplicând presiune între degete.Rupeţi sparanghelul la locul de inflexiune.Partea cu vârful va fi fragedă,partea rămasă va fi mai lemnoasă şi dar va putea fi utilizată pentru o supă crema de sparanghel.Fierbeţi sparanghelul în apă sau abur, timp de 10-15 minute,până ce vârful unui cuţit intră uşor în el.
3.Sotaţi ceapa tocată mărunt în untul încălzit într-o crăticioara, adăugaţi smântana, asezonaţi cu sare,piper şi nucşoară, clocotiţi 2 minute apoi adăugaţi măcrişul şi frunzele de tarhon spălate şi tocate şi  amidonul dizolvat în puţină apă rece.Mai daţi câteva clocote şi închideţi focul
4.Serviţi sparanghelul stropit cu sos, alături de prosciutto crudo, de exemplu.

Poftă bună !

2 comentarii:

  1. Hmmm, uite mi-ai dat o idee excelenta, chiar daca eu am niste sparanghel verde, ca asa s-a nimerit. Macris am, deci go it!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai vezi, ca tot sunt bune blogurile astea la ceva

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...