joi, 22 mai 2014

Tort exotic de morcovi, cocos si ananas

Asta-i un tort foarte aromat si bun, a carui reteta o am de la prietena mea Sorina.E o reteta americana .Insa printre ingredientele lui sunt doua, pe care aici eu nu le-am vazut, dar se pot inlocui : smantana, crema de cocos ( se poate inlocui cu lapte condensat) si niste fulgi de cocos indulciti si neuscati complet, cum sunt astia care se gasesc la noi ( se pot folosi insa  foarte bine si fulgii de cocos care se gasesc la noi).In reteta initiala, crema nu avea gelatina, dar poate pentru ca la noi branza e mult mai apoasa, desi am scurs-o, nu s-a intarit corespunzator crema, asa ca am adaugat gelatina.Sper ca nu v-am speriat spunandu-va toate astea, dar a iesit un tort extrem de bun si satios.Face parte din categoria torturilor, care sunt mai bune pe masura ce se invechesc, asa ca va sfatuiesc sa-l lasati 24 de ore la rece si abia apoi sa treceti la savurare.

 INGREDIENTE:
 Măsură ceașca = 240 ml
ptr.blat:
 -o ceașca de făină
 -o ceasca fulgi de cocos
 -1/2 de ceașca de nuci măcinate
 -1/2 linguriță scorțișoară măcinată
 -un pliculeț praf de copt
 -1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
 -1/4 de linguriță sare
 -o ceașcă de zahăr
 -1/2 ceașca ulei
 -2 ouă
 -o lingură de extract de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
 -o ceașcă de morcov ras pe răzătoarea mică
 -o ceașcă de ananas tăiat cubulețe, scurs bine de sirop, dacă este din conservă
 Ptr. cremă:
 -400 g brânză Philadelphia, bine scursă ( eu am folosit crema de branza Pilos, de la Lidl)
 -100 g unt la temperatură camerei
 -o ceașca zahăr pudră ( din comerț, ce conține amidon)
 -1/3 ceașcă cremă de cocos sau lapte condensat ( din acela dulce și gros, din conservă)
 -1/2 linguriță extract de vanilie
 -un plic de gelatină mărunțită dr .oetker




Aceasta este smantana sau crema, nu stiu cum sa-i zic, de cocos.Dupa cum vedeti are consistenta laptelui condensat indulcit, dar o aroma nemaipomenita de cocos.

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați ingredientele solide : făină, nucile măcinate, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoară. Cardamomul dacă folosiți.
 2.Bateți cu mixerul uleiul cu zahărul, zahărul vanilat, apoi adăugați ouăle unul câte unul amestecând bine după fiecare adăugare.

 3.Peste amestecul de zahăr cu ulei, adăugați gradual cel de făină, și la sfârșit adăugați morcovii, nuca de cocos și ananasul (stors și amestecat în prealabil cu o lingură de făină), amestecând cu o spatulă spre omogenizare.
 4.Turnați aluatul obținut într-o formă de tort ( diametru 22 cm) al cărei fund l-ați acoperit cu hârtie de copt și lateralele le-ați uns cu unt.

 5. Coceti în cuptorul preîncălzit la 180 *C, aproximativ 25-30 de minute, până trece proba scobitorii.
 6.Intretimp faceți crema amestecând brânza cu untul moale, apoi cu zahărul pudră, crema de cocos și extractul de vanilie.
 7. Hidratați gelatina cinform indicațiilor de pe pachet, încălziți-o la bain marie până se topește, lăsați-o să se răcorească câteva minute, apoi amestecați-o cu crema de brânză.Dați la rece, până se întărește să poată fi întinsă pe blat.
 8.După ce s-a răcit blatul, tăiați-l în jumătate, ungeți-l cu jumătate din cremă, acoperiți cu a doua jumătate și întindeți crema peste tort și decorați după dorință.

 Sfat: Pentru a avea mai multă cremă , dublați cantitățile ingredientelor cremei. Dacă nu aveți cremă de cocos sau lapte condensat, eliminați și gelatina si adaugați fulgi de cocos, pană ce crema se intărește.Fulgii vor absorbi excesul de umezeală.Eu inca n-am incercat aceasta varianta, dar de indata ce o incerc am sa va dau de veste.


Poftă bună !

2 comentarii:

  1. Ziua buna!
    Ai postat reteta Tort Exotic De Morcovi, Cocos Si Ananas pe siteul Gateste Inteligent?
    Eu am gasit toate retetele mele postate acolo, fara ca eu sa-mi dau acordul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am postat acolo, dar cred ca acum mai mult timp le-am dat acordul sau am participat l;a ceva organizat de ei nu-mi amintesc exact

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...