Dacă tot a venit frigul in mijlocul lui iunie, pe ideea puiului înăbușit în sos de soia, am făcut fleică de porc în sos de soia : colesterolic,o să spuneți, da' bun ! O extravaganță din când în când nu poate să strice prea tare.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-1, 2
kg fleică de porc
-o lingură piper szechuan măcinat
-ulei pentru prăjit (deep fry), aproximativ o
ceașcă
-2 1/2
cești de supă de pui,legume,sau apă
-2
linguri de zahăr
-sare,piper negru după gust
-1
lingură de amidon
-cozi
de ceapă verde pentru servit
Ptr. marinada:
-2
linguri rădăcină rasă de ghimbir
-4
căței de usturoi rași pe răzătoare
-3 linguri
sos soia light
-2
linguri sos soia dark
-3
linguri vin de orez sau vin alb demisec
-1
lingură zahăr brun
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
macină piperul szechuan și se presară generos pe carne, după care se lasă să se
odihnească carnea, până ce se prepară marinada
2.Marinada se prepară din : usturoiul zdrobit,
ghimbirul ras, sosurile de soia, vinul de orez și zahărul brun, se amestecă și
se așează carnea în ea,întorcând-o pe
toate părțile, după care se acoperă și se pune la rece, timp de 3 ore.
După
trecerea timpului de marinare, carnea se scoate din marinada pe care o
scurgem în alt vas , rezervând-o pentru
mai târziu.
3.Se
adaugă în vasul de prăjit o ceașca de ulei, se încinge și se prăjește
carnea (deep frying), aproximativ 5
minute pe fiecare parte, după care se scoate pe o farfurie.
4.Se
înlătura excesul de ulei din vas, păstrând
doar o lingură, apoi se adaugă
marinada rămasă după prima operațiune, supa de pui sau legume și cele 2
linguri de zahăr, adică se deglaseaza cratița. Se fierbe la foc mic, timp de 2
minute apoi se adaugă în sos carnea prăjită și se fierb împreună, acoperite, la
foc mic, aproximativ 40 de minute, sau până ce carnea este pătrunsă. La sfârșit
adăugați lingura de amidon dizolvată în prealabil în 2 linguri de apă rece, lăsați
să se lege sosul, gustați și asezonați dacă vi se mai pare că trebuie s-o
faceți, adăugați iuțeala care va place, apoi închideți focul.
Se
presară deasupra cozi de ceapă verde,
tăiate oblic.
5.Se
servește alături de salată verde și/sau garnitură de bulgur, orez, cușcuș,
piure.
Poftă bună !
Vă
sfătuiesc ca uleiul în care ați prăjit carnea, strecurat în prealabil, să-l păstrați
pentru folosință ulterioară. E limpede și puțin mai închis la culoare, din
cauza sosului de soia. Îl puteți folosi la cartofi prăjiți de exemplu, care vor
ieși cu o aromă grozavă, sau la snițele sau la ce vreți voi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu