Pithiviers este o placinta frantuzeasca, formata din doua discuri de aluat foietaj intre care se pune in mijloc o umplutura de migdale (frangipane), care formeaza un fel de cocoasa .Caracteristice de asemenea sunt inciziile in aluat sub forma de spirala.Exista si variante sarate, cu carne sau branza.Se face foarte repede.Cat despre gust noua ne-a placut foarte mult.
INGREDIENTE:
-un
pachet aluat foietaj
-140 g
unt
-140 g
zahăr
-140 g
migdale sau nuci măcinate
-un
plic de zahăr vanilat
-o
lingură de făină
-2 ouă
-2
linguri de rom
-coaja
rasă de la o portocală
-un ou
bătut pentru uns
-zahăr
pudră pentru decorat
MOD DE
PREPARARE:
1.Frecați untul spumă împreună cu zahărul,
zahărul vanilat. Adăugați ouăle, romul, coaja de portocală, se mixează. Apoi incorporați
migdalele măcinate și făina.
2.Din
aluatul foietaj, tăiați două discuri cu diametrul de 28 de cm.
3.Așezați primul disc pe o tavă tapetata cu
hârtie de copt. Dispuneți în centru crema de migdale, lăsând o margine de 2 cm
de jur împrejur.Ungeți marginea cu ou bătut, apoi așezați deasupra al doilea
disc de aluat, presand bine marginea de 2 cm, ca să se lipească.Acoperiți cu
folie și dați la frigider pentru o oră.
4.Ungeți plăcinta cu ou bătut, apoi cu
ajutorul unui cuțit ascuțit trasați pornind din mijloc niște linii curbe, în
formă de spirală. Aveți grijă să nu străpungeți aluatul și să ajungeți la
cremă.
5.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220*C,
timp de 25-30 de minute sau până ce aluatul a crescut frumos și s-a rumenit.
6.Presărați cu zahăr pudră și lăsați la răcit.
Poftă
bună !
Cât de faină e!
RăspundețiȘtergereAlina, io zic ca gustul e grozav, merita incercata.Abia m-am abtinut s-o manac pe toata si asta nu e reclama ci e intradevar tare buna !
Ștergere