joi, 26 martie 2015

Muschiulet de porc cu praz


 Un fel de mâncare simplu de făcut ,gustos și destul de rapid.Cui nu-i place mușchiulețul de porc să ridice două degete sus ! Cât despre praz ,aici pot să fie cârcotași, dar eu zic că merită încercată rețeta și vorbim după aceea. 

 INGREDIENTE:
 -un mușchiuleț de porc
 -4-5 fire subțiri de praz taiate in segmente de 3 cm
 -150 g măslină Kalamata
 -3-4 căței de usturoi tocați
 -200 ml vin alb sec
 -400 ml apă
 -2 linguri sos de soia
 -o lingură de zahăr
 -sare, piper după gust
 -piper roșu
 -ulei
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Feliați mușchiulețul în bucăți cam de un deget grosime.Presărați sare, piper, piper roșu.


 2.Rumeniți feliile de carne pe ambele părți timp de 4 minute, intr-un vas cu frigere fara ulei sau într-o tigaie antiaderentă unsa cu puțin ulei , apoi păstrați-le la cald.

 3.În aceeași tigaie adăugați o lingură de ulei, usturoiul și prazul, la foc mediu, amestecați 4-6 minute, până ce prazul începe să se înmoaie și se rumenește puțin.Adăugați vinul, apa , sosul de soia și zahărul, amestecați să se deglaseze tigaia, fierbeți înăbușit la foc mediu. După 5 minute, adăugați măslinele.
 5.Când prazul este gata și sosul a scăzut, adăugați feliile de carne și mai gătiți 2-3 minute.
 6.Serviți presărat cu pătrunjel verde tocat.

 Poftă bună !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

3 comentarii:

  1. De cand ma stiu mama insista sa folosesc si sa foloseasca vasele zepter si de-abia acum incep sa inteleg de ce :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-ai dat seama intai de diferenta de gust ,care e sigur data si de modul sanatos de gatire in aceste vase.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...