Un fel de mâncare simplu de făcut ,gustos și destul de rapid.Cui nu-i place mușchiulețul de porc să ridice două degete sus ! Cât despre praz ,aici pot să fie cârcotași, dar eu zic că merită încercată rețeta și vorbim după aceea.
INGREDIENTE:
-un
mușchiuleț de porc
-4-5
fire subțiri de praz taiate in segmente de 3 cm
-150 g
măslină Kalamata
-3-4
căței de usturoi tocați
-200 ml
vin alb sec
-400 ml
apă
-2
linguri sos de soia
-o
lingură de zahăr
-sare,
piper după gust
-piper
roșu
-ulei
-pătrunjel verde tocat
MOD DE
PREPARARE:
1.Feliați mușchiulețul în bucăți cam de un deget grosime.Presărați sare, piper, piper roșu.
1.Feliați mușchiulețul în bucăți cam de un deget grosime.Presărați sare, piper, piper roșu.
2.Rumeniți feliile de carne pe ambele părți timp de 4 minute, intr-un vas cu frigere fara ulei sau într-o tigaie antiaderentă unsa cu puțin ulei , apoi păstrați-le la cald.
3.În
aceeași tigaie adăugați o lingură de ulei, usturoiul și prazul, la foc mediu,
amestecați 4-6 minute, până ce prazul începe să se înmoaie și se rumenește
puțin.Adăugați vinul, apa , sosul de soia și zahărul, amestecați să se
deglaseze tigaia, fierbeți înăbușit la foc mediu. După 5 minute, adăugați
măslinele.
Poftă
bună !
Arata grozav!
RăspundețiȘtergereDe cand ma stiu mama insista sa folosesc si sa foloseasca vasele zepter si de-abia acum incep sa inteleg de ce :)))
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-ai dat seama intai de diferenta de gust ,care e sigur data si de modul sanatos de gatire in aceste vase.
Ștergere