joi, 5 martie 2015

Pastrav somonat picant cu bok choy

 Cu păstrăvul ăsta somonat e o întreagă discuție.În Canada, America și Europa se numește păstrăv curcubeu,este din familia salmonidaelor și are caracteristică o dungă roșie cu irizații ce-l străbate de la cap la coadă.Carnea lui poate avea culoare albă, mai ales la cei de crescătorie, dar de cele mai multe ori portocalie.Culoarea e dată de hrana pe care o mănâncă. Resaponsabila de culoare, ca și la somon și crustacee ,este o microalga numită astaxantyn.cu proprietăți antioxidante.În condiții de crescătorie, hrana lor conține de cele mai multe ori astaxantyn obținut pe cale sintetică.Sigur că cel mai sănătos ar fi să consumăm doar pești de captură, care se hrănesc cu ce găsesc ei în mediul lor natural și nu de acvacultură, unde proveniența și calitatea hrănii este incertă.Până una alta însă, mie mi-a plăcut acest păstrăv cu aroma și textura cărnii lui. 

 INGREDIENTE:
 -un păstrăv de circa un kg
 -1/4 linguriță piper negru măcinat
 -1/4 linguriță chimion măcinat
 -1/4 linguriță ienibahar măcinat
 -1/2 linguriță ghimbir măcinat
 -un vârf de cuțit de scorțișoară
 -3 linguri de ulei
 -o lingură de pastă de tamarind
 -o linguriță de zahăr brun
 -fulgi de ardei iute după gust
 -o ligurita zeamă de lămâie
-sare
 Ptr garnitură:
 -3-4 legături de baby bok choy
 -o lingură de semințe de susan
 -un cățel de usturoi zdrobit
 -ulei de susan pentru servit

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați uleiul cu condimentele, crestați peștele din loic în loc și apoi frecati-l  cu această marinadă.Acoperiți-l cu folie și dați-l  la rece pentru cel puțin o oră.

 2.Amestecați pasta de tamarind cu zeama de lămâie, zahărul și fulgii de ardei , presărați peștele cu sare , apoi ungeți-l cu amestecul obținut și pe exterior și pe interior.
 3.Așezați peștele în tava acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de 15-20 de minute, până ce peștele este pătruns.

 4. Intretimp încingeți o lingură de ulei într-o tigaie și adăugați bok choy-ul tăiat în jumătate, până se rumenește ușor și se înmoaie.Presărați cu semințe de susan.
 5. Serviți peștele alături de bok choy stropit cu câteva picături de ulei de susan.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...