Aceste brioșe sunt o variantă mini, a celebrului tort american Red velvet (catifea roșie) cake.Sunt niște brioșe catifelate și umede în același timp cu un gust discret de unt, care dau dependență, vă asigur.Am avut și aventuri cu aceste brioșe.Când le-am făcut prima dată,le-am făcut după o rețetă zisă a Marthei Stewart. Rezultatul a fost un dezastru (avea foarte mult unt aluatul raportat la restul ingredientelor), brioșele se lipiseră de forme și nu puteu fi scoase decât bucăți, plus că colapsasera după ce le-am scos din cuptor.Gustul aluatului însă era foarte bun.Cred totuși că rețeta respectivă nu era a Marthei, sau și-a dat seamă că e greșită, pentru că acum văd că a dispărut din căutare și a apărut alta.Dar să vă povestesc și ceva amuzant : am văzut acum câteva zile o emisiune culinară, nu mai știu exact pe ce post, în care cupcakes-urile astea red velvet erau traduse ca tigăițe de catifea roșie !!!! Imginatia traducătorilor este neobosită .
INGREDIENTE:
-250 g
făină
-2
linguri cacao mai deschisă la culoare
-150 g
unt
-150 g
zahăr fin
-3 ouă
mari
-240 ml
lapte bătut
-un
plic de praf de copt
-colorant roșu (de preferinta gel)
-un
vârf de cuțit de sare
Ptr.frosting:
-300 g
cremă de brânză tip Philadelphia
-150 g
unt moale
-3-4
linguri de zahăr pudră
-o
linguriță extract de vanilie sau un plic de zahăr vanilat
MOD DE
PREPARARE:
1.Pregătiți întâi crema pentru frosting,
mixând bine crema de brânză cu untul moale, până devine un amestec pufos, apoi
adăugați vanilia și zahărul pudră în tranșe, până amestecul devine mătăsos .Acoperiți
crema cu folie alimentară și dați la rece, până se întărește.
2.Amestecați
făina cernută cu praful de copt și cacaua.Dacă pudra dumneavoastră de cacao
este închisă la culoare, înjumătățiți cantitatea și adăugați diferența făină.
3.Bateți spumă untul împreună cu zahărul, apoi
adăugați sarea, extractul de vanilie sau zahărul vanilat și ouăle pe rând, unul
câte unul.
4.Încorporați alternativ făina și laptele bătut.Făina în 3 tranșe și laptele bătut în două tranșe. Adăugați colorantul alimentar și mixați bine.
4.Încorporați alternativ făina și laptele bătut.Făina în 3 tranșe și laptele bătut în două tranșe. Adăugați colorantul alimentar și mixați bine.
5.Turnați amestrecul în formele de brioșe,unse în prealabil cu unt sau ulei, umplându-le pe trei sferturi. Dacă folosiți la copt hârtie de brioșe, nu mai este nevoie să le ungeți. Numărul de prăjituri care vor ieși, este în funcție de cât de mari sunt formele dumneavoastră.
6.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180*C,
foc mediu, timp de aproximativ 20-30 de minute( depinde de mărimea formelor,
adică înălțimea aluatului), sau până când trec proba scobitorii (scobitoarea
înfiptă în mijloc, trebuie să iasă fără urme de aluat pe ea).Lăsați-le apoi la
răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu