vineri, 24 aprilie 2015

Friptura de fazan la cuptor



O friptură de sărbătoare, că tot am sărbătorit Sfântul Gheorghe, așa că nu pot decât să-i mulțumesc  Liei,  știe ea de ce. Nu e complicat de făcut, iar sosul este o nebunie, merge să-l folosiți și la prepararea altor zburătoare. Ca să nu spun că ies și două feluri de mâncare din fazan: supă și friptură. Un adevărat răsfăț. 
  
 INGREDIENTE:
 -un fazan
 -2 morcovi
 -un păstârnac
 -2 cepe
 -4 căței de usturoi
 -150 g bacon feliat fin
 -100 ml vin alb dulce

 MOD DE PREPARARE:
 1.Fierbeți fazanul în apă cu sare și o ceapă întreagă timp de 20-60 de minute depinde de mărimea lui.De data asta a durat aproape o oră. Supa rezultată se păstrează pentru mai târziu, când vom face o supă cu găluști.
 2.Scoateți-l din supă, asezonati-l cu sare și piper și lăsați-l la răcorit.

 3.Decupați pieptul fazanului, tăiați-l în două, decupați pulpele.Dacă doriți decupați și aripile (fără ultimul segment).Ungeți bucățile de carne cu unt și înveliți-le în bacon.
 4.Stropiți o tavă care să cuprindă carnea, cu ulei, faceți un pat de legume din ceapă, morcovi și păstârnac tocate, apoi așezați carnea deasupra.Adăugați vinul și o cană de supă, acoperiți cu folie și dați la cuptorul încins la foc mediu.După 15 minute scoateți folia, stropiți bucățile de fazan cu sosul din tavă și coaceți-le încă aproximativ 15-20 de minute, până ce sunt frumos rumenite.

 5.Scoateți carnea din tavă, lăsați-o acoperită la odihnă. Dacă e nevoie deglasati tava cu puțină supă, dacă nu, turnați legumele și sosul într-un castron și pasați până obțineți un sos fîn. Asezaonati-l cu sare și piper și adăugați o lingură de vin. Încălziți sosul rezultat, dați-i câteva clocote să se evapore alcoolul, apoi puneți-l în sosieră.
 6.Serviți fazanul alături de cartofi piure,cazul meu, orez sau alte legume stropite cu sosul fripturii.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...