luni, 25 ianuarie 2016

Friptura de pui cu chutney de mango









Reteta asta, asa exotica dupa nume am gasit-o pe internet, pe site-ul lui BBC good food, acum aproximativ un an, drept o reteta sud-africana. Cum aveam tot ce-mi trebuia in frigider, am zis s-o incerc, pentru ca imi placea cum suna.Nu mi-a parut rau ca am incercat-o (a iesit o friptura fin aromata si condimentata), de atunci am repetat-o de mai multe ori, asa ca va invit s-o incercati si voi, mai ales ca ingredientele sunt putine si se gasesc fara problema in toate marile magazine.Se prepara intr-o clipa, dureaza mai mult doar coacerea in cuptor.

INGREDIENTE:
 -8 pulpe superioare de pui
 -o lingura ulei
 -o ceapa  
 -2 catei de usturoi  
 -un ardei iute
 -6 linguri chutney de mango
 -o lingura de sos Worchestershire
 -3 linguri de maioneza
-sare, piper dupa gust

 MOD DE PREPARARE:
1.Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt cu un cutit bun.Usturoiul poate fi zdrobit cu ajutorul zdrobitorului de usturoi.Ardeiul iute se taie in doua pe lung si se curata de nervuri si seminte, apoi se toaca .


2.Intr-o tigaie potrivita, sau craticioara, se caleste ceapa si ardeiul iute, pana se inmoaie, se adauga usturoiul zdrobit, chutney-ul, sosul Worchestershire.Dupa ce sosul se leaga se adauga si maioneza. Se potriveste gustul de sare si piper. 
 3.Se unge o tava termorezistenta cu ulei si se asaza pulpele de pui, peste care se toarna sosul cu chutney, avand grija sa fie fiecare pulpa invelita pe toate partile cu sos.
 4.Se coace in cuptorul preîncalzit la 200*C, timp de aproximativ 45 de minute, pana ce carnea se patrunde si devine lipicioasa.
 5.Se serveste alaturi de salata verde si daca doriti, piure de cartofi, orez.Eu am facut piure de cartofi cu parmezan si ceapa verde, reteta aici.


 Pofta buna !
Reteta am publicat-o prima data pe site-ul Bilancia www.hobbychef.ro .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...