vineri, 4 martie 2016

Prajitura cu mere


 Nu știu dacă vouă vă plac prăjiturile cu mere, dar pot să vă spun că nouă ne plac. Asta-i o rețetă simplă și rapidă, dar cu un rezultat remarcabil. Prăjitura nu este uscată ci este umedă și aromată. 

 INGREDIENTE:
 Tavă 20x30 cm
 -5 mere medii spre mici
 -250 g făină cernută
 -100 g zahăr
 -un pliculeț praf de copt
 -1/2 linguriță praf de scorțișoară
 -un vârf de cuțit de sare
 -3 ouă
 -60 ml ulei
 -coaja rasă de la o lămâie
 -o linguriță extract de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
 -zahăr praf pentru pudrat prăjitura

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se curăță merele și se taie cubulețe.
 2.Se amestecă într-un bol ingredientele solide, mai puțin merele.
 3.Se amestecă ouăle cu uleiul, ca la maioneză și se adaugă extractul de vanilie.
 4.Se amestecă ingredientele solide cu cele lichide, se omogenizează, apoi se adaugă cubulețele de mere.

 5.Se toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt.

 6.Se coace în cuptorul preîncălzit la 180*C, până ce aluatul este rumenit și trece proba scobitorii, aproximativ 40-50 de minute. După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit , după care se poate tăia și pudra cu zahăr praf.





 Sfat:dacă nu vreți ca prăjitura să fie mai închisă la culoare, amestecați praful de scorțișoară doar cu merele, nu în compoziție, cum am făcut eu. 
 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...