O rețetă simplă: pește pane, dar cu un pane mai deosebit și o salată foarte gustoasă care merită încercată.În plus peștele se face în cuptor nu se prăjește în ulei, așa că eu zic că această rețetă întrunește o mulțime de calități nutriționale. Ca pește, am folosit file de cod, un pește pe nedrept ignorat.Probabil și pentru că la noi se găsește doar partea de coadă a peștelui. Există modalități de gătire care îi revelă calitățile, iar rețeta aceasta este una din ele.
INGREDIENTE:
Ptr.2 persoane
-2 fileuri de cod
-4 linguri de pesmet
-o lingură de unt
topit
-o lingură cu vârf de
maioneză
-1/4 linguriță de
paprika
-2 lingurițe de hrean
(din borcan)
-2 linguri pătrunjel
verde tocat
-o ceapă mică tocată
mărunt
-sare, piper
-un ou
-2-3 linguri de făină
Ptr. salată:
-un mango
-100 g castravete
-un fir de ceapă
verde tocată
-4 ridichi
-o lingură de
pătrunjel verde tocat
-o lingură de sos de
pește sau sos de soia
-1/2 lingurita de zahar brun
-sucul de o jumătate
de limetă
-sare, piper după
gust
-ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
1.Se decongelează
fileurile de cod și se lasă la scurs în frigider, pentru a înlătura excesul de
apă, apoi se tamponează cu șervet de hârtie.
2.Se amestecă
pesmetul cu untul topit, ceapa tocată și pătrunjelul verde tocat și se pune pe
o farfurie.
3. Oul se amestecă
într-un castron care trebuie să cuprindă fileurile, cu maioneză, hreanul,
paprika, sare și piper.
4.Pe o a treia
farfurie se pune făină.
5.Se trec succesiv
fileurile de pește prin făină, amestecul de ou și pesmet, după care se așază pe
o tavă tapetată cu hârtie de copt.
6.Se pune tava în
cuptorul preîncălzit la 220*C și se coc timp de aproximativ 18-20 de minute,
până devin rumene .
7.Intretimp se
prepară salata : mango se curăță de coajă și se taie cuburi, la fel și
castravetele se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiunea celor de
mango. Ceapa verde se toacă fin la fel și ridichile.Se pun toate într-un
castron în care se adaugă sosul de pește sau cel de soia,zaharul, sucul de limetă,
ulei, sare și piper după gust. Se amestecă și se presară cu pătrunjel verde
tocat.
8.Se servește peștele
alături de salata de mango și felii de limetă.
Poftă bună !
Pe bune dreptate, ca reteta aceasta de pane i-au pus in evidenta calitatile codului. Mie imi place pestele alb, iar modul acesta de pregatire este minunat...asocierea cu salata de mango...mmm...cred si eu ca este o nebunie! Felicitari, Pansy! Imi place! Te pup!
RăspundețiȘtergereEu zic ca merita incercata, pentru ca intr-adevasr este foarte bun pestele facut asa , iar salata asta ii aduce prospetime.Multumesc pentru aprecieri Vicky !
Ștergere