luni, 9 mai 2016

Cod cu salata de mango





 O rețetă simplă: pește pane, dar cu un pane mai deosebit și o salată foarte gustoasă care merită încercată.În plus peștele se face în cuptor nu se prăjește în ulei, așa că eu zic că această rețetă întrunește o mulțime de calități nutriționale.  Ca pește, am folosit file de cod, un pește pe nedrept ignorat.Probabil și pentru că la noi se găsește doar partea de coadă a peștelui. Există modalități de gătire care îi revelă calitățile, iar rețeta aceasta este una din ele. 

INGREDIENTE:
Ptr.2 persoane
 -2 fileuri de cod
 -4 linguri de pesmet
 -o lingură de unt topit
 -o lingură cu vârf de maioneză
 -1/4 linguriță de paprika 
 -2 lingurițe de hrean (din borcan)
 -2 linguri pătrunjel verde tocat
 -o ceapă mică tocată mărunt
 -sare, piper
 -un ou
 -2-3 linguri de făină

  Ptr. salată:
 -un mango
 -100 g castravete
 -un fir de ceapă verde tocată
 -4 ridichi
 -o lingură de pătrunjel verde tocat
 -o lingură de sos de pește sau sos de soia
 -1/2 lingurita de zahar brun
 -sucul de o jumătate de limetă
 -sare, piper după gust
 -ulei de măsline

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se decongelează fileurile de cod și se lasă la scurs în frigider, pentru a înlătura excesul de apă, apoi se tamponează cu șervet de hârtie.
 2.Se amestecă pesmetul cu untul topit, ceapa tocată și pătrunjelul verde tocat și se pune pe o farfurie.
 3. Oul se amestecă într-un castron care trebuie să cuprindă fileurile, cu maioneză, hreanul, paprika, sare și piper.
 4.Pe o a treia farfurie se pune făină.
 5.Se trec succesiv fileurile de pește prin făină, amestecul de ou și pesmet, după care se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

 6.Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 220*C și se coc timp de aproximativ 18-20 de minute, până devin rumene .
 7.Intretimp se prepară salata : mango se curăță de coajă și se taie cuburi, la fel și castravetele se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiunea celor de mango. Ceapa verde se toacă fin la fel și ridichile.Se pun toate într-un castron în care se adaugă sosul de pește sau cel de soia,zaharul, sucul de limetă, ulei, sare și piper după gust. Se amestecă și se presară cu pătrunjel verde tocat.
 8.Se servește peștele alături de salata de mango și felii de limetă.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Pe bune dreptate, ca reteta aceasta de pane i-au pus in evidenta calitatile codului. Mie imi place pestele alb, iar modul acesta de pregatire este minunat...asocierea cu salata de mango...mmm...cred si eu ca este o nebunie! Felicitari, Pansy! Imi place! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca merita incercata, pentru ca intr-adevasr este foarte bun pestele facut asa , iar salata asta ii aduce prospetime.Multumesc pentru aprecieri Vicky !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...