luni, 22 iunie 2020

Friptura de vita la gratar cu cartofi noi si piure de mazare



Îmi place carnea de vita, iar antricotul, e o alegere bună, mai ieftină decar mușchiul, dar la grătar e grozavă, mai ales că are și puțină grăsime și mi se pare mai potrivit. Mie îmi place carnea de vacă gătită medium rare, adică mai în sânge, altfel e talpă și asta vrem să evităm.Cât despre ierburile italiene pentru asezonat, asta e o mai dergrabă o denumire ameicană, dar în general cosistă într-un amestec de cimbru, rozmarin, oregano, busuioc, pătrunjel, usturoi uscat și eventual fulgi de ardei iute .Eu am acest amestec gata făcut, dar voi puteți să vă faceți amestecul într-un borcănaș, amestecând ingredientele,în părti egale,o linguriță din fiecare, sau după cum vă plac unele sau altele și să-l folosiți când aveți nevoie.

 INGREDIENTE:
 -3 antricoate de mânzat
 -2 linguri amestec de ierburi italiene
 -2 kg cartofi noi
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 -un kg mazăre boabe
 -80 g unt
 -200 ml smântână dulce de gătit
 -sare, piper după gust
 -ulei

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se ung antricoatele cu ulei, se sărează, se piperează și se presară cu ierburi italiene. Se lasă deoparte.
 2.Se spală bine cartofii noi, se taie felii pe lung și se fierb în apă  timp de 5 minute, după care se strecoară și se pun într-un vas termorezistent, se stropesc bine cu ulei, se sărează și se presară cu pătrunjel verde tocat. Se amestecă ușor.
 3.Se pun în cuptorul preîncălzit la 200 *C și se coc până sunt pătrunși și ușor rumeniți, aproximativ 20-30 de minute.
 4.Mazărea se fierbe timp de 5-8 minute,(pe pachetele de mazăre congelată este specificat timpul de gătire) se strecoară, se pune în blender sau robotul de bucătărie împreună cu untul, se pornește aparatul și se adaugă treptat smântâna, până ce piureul ajunge la consistența dorită. Se asezonează cu sare. Mie mi-a plăcut sa fie piureul cu o consistență mai grunjoasă.
 5.Se încinge tigaia gril , se unge cu ulei și se frig antricoatele câte 2-3 minute pe fiecare parte, depinde de grosimea cărnii și cât de gătită doriți să fie. O friptură de vită gătită mediu, adică mai în sânge, așa cum este cea de față, este mult mai fragedă și mai gustoasă, decât una bine gătită.
 6.Se lasă antricoatele 5 minute să se odihnească, să se destindă fibra după ce a fost gătită, apoi se poate felia și servi, alături de piureul de mazăre și cartofii la cuptor.


 Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...