sâmbătă, 7 mai 2011

Coaste de miel in crusta si cu sos de masline

 Asta e o reteta,pe care o am de la prietena mea Alex si care dupa parerea mea,merita incercata.Are o savoare deosebita data atat de crusta carnii, dar mai ales de sosul de masline. Se face rapid,mai mult e de explicat decat de facut,iar rezultatul e SUPER !!!! imi pare rau ca mi-au iesit pozele atat de intunecoase,dar data viitoare cand am sa repet reteta,am sa fac si niste poze mai pe lumina.

INGREDIENTE :
masura ceasca 240 ml
-coaste de miel,dar cred ca merge foarte bine si cu pulpa.
-mustar a l'ancienne (cu bobite de mustar)
-3/4 ceasca pesmet grosier (preferabil facut in casa)
-3/4 ceasca parmezan ras
-2 legaturi de patrunjel tocat (6 Lg-linguri )
-3 Lg unt topit
-4-5 catei de usturoi zdrobit ( 2 lg-lingurite)
ptr .sos :
-2 cesti supa de pui (eu am facut din cuburi)
-2 cesti supa de vaca (tot din cuburi)
-1/3 ceasca ceapa tocata (preferabil esalote)
-2/3 ceasca vin porto (eu am avut lacrima lui ovidiu,asa ca am folosit asta)
-2 lg cimbru
-2 Lg unt
-1/2 lingura faina
-300 g masline

MOD DE PREPARARE :

 -ungeti coastele cu mustar,pe toate partile.
-amestecati restul ingredientelor (este preferabil sa faceti pesmet in casa si sa-l zdrobiti mai grosier),dupa care aplicati amestecul pe coaste,doar pe partea superioara
 -introduceti coastele in cuptorul incins la 225* C  si frigeti-le 25 de minute,pana ce pesmetul se aureste frumos.
Intretimp faceti sosul :
-caliti ceapa in putin unt apoi stingeti cu vinul de porto ,fierbeti 1 minut apoi adaugati supele ,maslinele si cimbrul si fierbeti la foc incet pana se reduce cantitatea cam la 2 cesti.
-adaugati untul amestecat cu faina si mai dati cateva clocote pana ce sosul s-a legat.

-serviti friptura cu sos deasupra si salata de care va place.

7 comentarii:

  1. foarte gustos ,multe ingrediente ,bine combinate,weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte apetisant! multe arome, imi place!

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-adevar par multe ingrediente dar de fapt nu sunt: crusta are pesmet parmezan,verdeata,usturoi,unt, iar sosul masline,ceapa supa si vin.week-end frumos tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un plat chargé de saveurs. Ça doit être délicieux.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  5. c'est vrai nadji.un plat tout a fait savoureux

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,

    Numele meu este Cristina Fulea si reprezint site-ul DivaHair.ro, unul dintre cele mai importante portal-uri pentru femei, din Romania.
    Te contactez pentru ca organizam in aceasta luna un concurs, in care vom promova mai multe bloguri de culinar. Provocarea va fi ca fiecare blogger sa faca cel putin o reteta gustoasa la alegere pentru una sau mai multe dintre dietele de pe site-ul nostru http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_a_-_z
    Pentru a afla mai multe detalii, poti accesa: http://www.divahair.ro/concursuri/inscrie-te_la_concursul_de_culinar_si_poti_castiga_premii_in_valoare_de_950_de_lei!
    Daca iti surade ideea de a participa la acest concurs astept un e-mail la adresa Cristina.fulea@divainteractive.ro pentru inscrierea in concurs.
    Te rugam sa mentionezi si numele blogului tau pentru a evita orice confuzie.

    Multumim,
    Echipa DivaHair.ro

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...