vineri, 4 noiembrie 2011

Supa cazuela de vaca

Imi pare rau ca pozele au calitatea asta.Abia de saptamana viitoare imi revin. E o  supa specific chiliana. Numele si l-a primit de la vasul de lut in care se gateste.Eu am gatit-o intr- o oala normala,adica o oala cu presiune.Cum saptamana viitoare am sa am din nou aparatul meu de fotografiat si cum sigur am sa mai repet reteta,am sa postez si alte poze.Reteta o am de la prietenul meu chilian acum,Catalin.Este o reteta savuroasa zic eu si interesanta.Iuteala o puteti balansa dupa gustul propriu.La ei reteta asta e ca si cu sarmalele noastre:cate  bordeie atatea obiceiuri!
Ca sa va faceti o idee mai buna, pun poza supei lui Catalin,facuta chiar de el.(si poza si supa)

INGREDIENTE
Ingrediente pentru 6 porții

1 kg de carne de vită (se recomandă coastă sau ossobuco)
6 cartofi potriviți (curățați și lăsați întregi; dacă sunt mai mari, se taie doar în jumătate)
6 bucăți de porumb pe știulete (se recomandă partea de jos, mai consistentă sau se taie în jumătate 3 știuleți)
6 bucati de dovleac (cantitate egală cu porumbul)
1 ceapa tăiată cubulețe
4 catei de usturoi
1 / 2 kg fasole verde (congelată sau de la conservă) și tăiată în jumătate pe lungime
1 / 2 ardei gras
4 foi de dafin
sare dupa gust
oregano uscat dupa gust (cam o lingurita)
merquén după gust (cam o lingurita sau dacă îți place să te aventurezi puțin, poți să exagerezi liniștită că o să fie un deliciu)  puteti inlocui acest condiment care nu se gaseste la noi cu 1/2 lg (lingurita) boia iute de preferat afumata,si 1/2 lg boabe de coriandru macinat
1 / 2 lingura de ulei de măsline sau vegetal
2 morcovi, tăiați în două sau în patru pe lungime
patrunjel sau coriandru dupa gust
1 / 2 cana de orez
1 cub de concentrat de vită (sorry!)
MOD DE PREPARARE:

Carnea se taie in 6 bucăți egale, se pune într-o oală cu sarea, oregano, merquén, ulei, usturoi, ceapă, foi de dafin, piper, morcov, cubul concentrat. Toate acestea se fierb sproximativ 40 de minute la oala cu presiune până când carnea este frageda. La oala normala,tot asa,pana carnea devine frageda.


Se adaugă apoi cartofii(eu i-am taiat in sferturi)l, porumbul, fasolea verde, dovleacul şi orezul - se gătesc toate împreună aprox. 1/2 ora.Incercati, sa fie egumele fierte. Înainte de a se servi ( în strachini de ceramică), se presară peste fiecare porție pătrunjelul (sau coriandrul) tocat proaspăt.
 Apoi pofta buna am avut ! Ceea ce va doresc si voua !

24 de comentarii:

  1. Asa am zis si eu Dorina,dar e supa de vaca,mai picanta si se sinte gustul porumbului

    RăspundețiȘtergere
  2. suna bine combinatia, am prins ideea si un pic de gust ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Andreea,e chiar foarte buna,noua ne-a placut

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia Mar,pai porumbul. dovleacul si amestecul de boia iute afumata si coriandru(adica merquen) e specificul ei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna tare bine ,cred ca e delicioasa
    ! Chiar vroiam sa intreb ce e merquen

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare interesanta trebuie sa fie! O voi testa pe ai mei cu prima ocazie, de placerea de a incerca aceasta combinatie. Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa zama n-am mai mîncat, dar arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. vio,stiu ca e problema cu boiaua afumata,dar se poate foarte bine folosi numai biua iute,in functie de cat de iute va place sa mancati.daca manaca si copii cred ca se poate omite boiaua,pentru ca sunt sigura ca le va place sa manance dovleacul si porumbul.Ma gandeam acuma ca s-ar putea pune cateva bucatele de afumatura,dar putine,ca nu asta e gustul dominant

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena tie o sa-ti placa in mod sigur,nu te zgarci la boiaua iute,ca stiu ca-ti place.cum i-am spus si lui Vio,cred ca merge si 2--3 bucatele de bacon afumat,doat asa ca idee,fara sa fie un gust detectabil la prima impresie

    RăspundețiȘtergere
  10. Maya,daca iti plac ingredientele,eu zic ca merita s-o incerci.Eu am folosit porumb cumparat gata fiert,de la Kaufland,asa ca doar i-am mai dat un clocot la sfarsit,si cu toate astea zama avea gust de porumb.cat priveste iuteala faci cum mancati voi.dar nu uita de criandru macinat,daca nu ai merken

    RăspundețiȘtergere
  11. ophelia ,cred ca trebuie sa fim gata la experimente,mai ales daca ingredientele ne sunt pe gust .putem incerca cu o cantitate mai mica,ca sa testam.

    RăspundețiȘtergere
  12. dar pot sa te asigur,ca are gust predominant de supa de vaca cu un gust extra de porumb si o tenta usor iute

    RăspundețiȘtergere
  13. O reteta interesanta.
    Zi frumoasa de duminica!

    RăspundețiȘtergere
  14. cred ca mi-ar placea supica asta ;) ... fff interesanta reteta !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc Mimmi de invitatie.Ma duc sa vad despre ce e vorba

    RăspundețiȘtergere
  17. Haplea,sigur ca eu spun ca-i o reteta de incercat fara reticente.

    RăspundețiȘtergere
  18. spun cu mana pe inima ca o astfel de supa n-am vazut/pregatit sau macar gustat dar la fel de sincer spun ca este o reteta foarte interesanta.pup

    RăspundețiȘtergere
  19. sarah,sa stii ca supa e o supa de vaca,aromata int-un mod special,iar amestecul de legume e foarte bun.nici eu n-as fi crezut.iuteala si boabe de coriandru pisate ,in loc de condimentul merken,pe care nu-l gasesti.Am dat o reteta de cum se face condimentul asta la rubrica condimente:boia iute de ardei afumat si seminte de coriandru pisate.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...