Pastravul la gratar gatit pe foc iute ,este absolut extraordinar.Ca sa nu mai spun de garnitura de champignon facute dupa reteta mea, dupa care umplem ciupercile cu rosiile taiate cubulete,2 fire de ceapa verde si 2 catei de usturoi,o legatura de marar maruntita,sare piper din belsug, si parmezan ras deasupra.
punem ciupercile astfel preparate ,cu umplutura,2 minute la cuptorul cu microunde,inaintea servirii la masa.Daca nu aveti cuptor cu microunde,le puneti in cuptorul aragazului vreo 5 minute,cat sa se moaie putin rosiile.
curatam pastravii,ii stropim, cu sare,piper si zeama de lamaie,ii umplem cu 2-3 felii de lamaie,marar din belsug,felii de usturoi. apoi ii ungem cu ulei de masline extravergine si ii dam la frigider,acoperiti cu folie ,timp de o ora.
dupa marinarea la rece, ii punem pe gratar,sau pe gratar in folie,sau in vas zepter umectat cu un strop de ulei si zeama de lamaie,3-4 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta parte. In vasul zepter il punem dupa 2 minute de incalzire a vasului,avand grija ca zeama de lamaie sa fie prezenta.Altfel pielea ramane lipita de fundul vasului.daca nu avem un gratar zepter,ci o cratita si vrem ca pielea pestelui sa ramana intacta fara probleme,invelim pestele pregatit ca mai sus si uns cu grasimea care o dorim,in folie de aluminiu.il punem in vasul zepter la momentul incalzirii optime,il tinem 2 minute,dupa care il intoarcem,il mai tinem 3 minute si gata.
arata super...imi plac pozele! si noua fata a blogului e misto:)
RăspundețiȘtergereExcelent arata!
RăspundețiȘtergereIn ceea ce o priveste pe Meryl Streep nu cred ca am vazut ceva care sa nu-mi placa........este de-a dreptul magnifica.....tare mult imi place.
O zi buna, draga Pansy!
Pastravul il mananc eu. In ceea ce priveste ciupercile, ti le las tie pe toate!
RăspundețiȘtergereAm o mare problema de zugraveala, alea, alea si nu prea am fost pe faza in ultimul timp.
Multumesc pentru vizita! Sa termin zugravitul si o sa fiu mai activa! Pup!
imi place tare noul look al blogului!
RăspundețiȘtergereimi place mult ce ai gatit azi, panselutzo! te pup!
RăspundețiȘtergereSchimba-si si tu aspectul blogului ne...Panselutzo!foarte frumos!I-mi place felul in care ai gatit pastravul si ciupercile umplute!Au un aspect tare pofticios!Te pup si multumesc de flori,sa ai o zi minunata!
RăspundețiȘtergereCe papa bun ai facut!!!
RăspundețiȘtergereFelicitari totul arata foarte bine!Iti doresc o zi frumoasa!xxx
Olá;
RăspundețiȘtergereHummmm que delícia de truta.
Eu gosto muito de comer truta.
Deliciosa, saudável, nutritiva.
Amei a sua receita e vou copiar.
Beijo!
Maria Paula
m-am autoinvitat la masa.o minunatie de reteta dar care din pacate este imposibila in bucataria mea ca ,cica nu creste pastrav prin apele Pakistanului.asta este :(
RăspundețiȘtergerePS:noul look al blogului este super.imi place foarte mult
pup si o zi faina
multumesc fetelor si ma bucur ca va plac stariele noi ale blogului.
RăspundețiȘtergereImi place tot.
RăspundețiȘtergereSi blogul,si pastravul,si ciupercile
si poza de prezentare.
Bravo Panseluta !
pupu-te lia !
RăspundețiȘtergereBravo, Pansy, j'aime beaucoup ton nouveau look.
RăspundețiȘtergereJ'ai été voté pour toi mais je ne t'ai pas trouvée.
A bientôt.
merci nadji.le simple clic sur l'etiquette e suffisante! maintenanat je suis sur la position 42.
RăspundețiȘtergerequi peut résister à une telle assiette ma chère pansy
RăspundețiȘtergerec'est très appétissant
bonne soirée
merci fimere !
RăspundețiȘtergereWaouuuu ce fain arata, imi lasa gura apa. Vreauuuuuuuuuuuuu siiiiiiiiii euuuuuuuuuuuuuuuu!!!! Te imbratisez cu drag
RăspundețiȘtergerePansy el blog esta hermoso y las truchas ni qué decir una excelente receta.
RăspundețiȘtergereBesos.
Annie
Pansy,te astept pe la mine sa iei premii si o leapsa!!!!
RăspundețiȘtergerePeste.....buuuun!!!
viu acum,si-ti dau si eu una !?
RăspundețiȘtergereImi place blogul tau si ai niste retete minunate iar reteta asta e dilicoasa.Am sa incerc si eu ciupercile ,interesant modul de preparare
RăspundețiȘtergereNela incearca-le ca au sa-ti placa in mod sigur !
RăspundețiȘtergere