marți, 3 septembrie 2013

Varza cu bulete de carne si mere



O reteta savuroasa, desi pare putin ciudata.Iar chiftelutele cu hrean, merita cu prisosinta incercate.Nu sunt iuti, hreanul dandu-le o aroma speciala, nedefinita.
INGREDIENTE:
-2 kg varza
-250 ml suc de mere ( in lipsa puteti folosi vin)
-o felie de afumatura (slanina afumata, costita, bacon,etc)
-o foaie de dafin
-o lingurita de chimen macinat
-o ceapa tocata
-2 mere
Ptr.chiftele:
-500 g carne tocata amestec
-o ceapa tocata
-1/2 lingurita piper cu lamaie (sau piper macinat si coaja rasa de la ½ de lamaie)
-2 linguri hrean cu smantana
-o legatura mica de patrunjel tocat
-3 linguri de pesmet
-un ou
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
1.Taiem afumatura cubulete , o prajim, apoi adaugam ceapa tocata si calim usor.Adaugam si varza tocata, foaia de dafin, amestecam si o calim la foc mic. Dupa ce a scazut in volum, adaugam sucul de mere sau vinul si praful de chimen, potrivim de sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic ,pana se evapora lichidul.
2.Intretimp preparam chiftele, amestecand toate ingredientele, apoi le prajim in ulei, sau le coacem in cuptor, depinde de metoda aleasa .
3.Scoatem cotorul merelor, le taiem rondele, si le rumenim in putin unt, avand grija sa nu se inmoaie prea tare.

4.Asezam chiftelele si merele peste varza si mai gatim inca 5 minute, cu capacul pus.
5.Servim presarat cu patrunjel sau marar verde tocat.


Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Bianca, noua ne-a placut combinatia.Chiftelutele alea au o aroma foarte buna

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Paula si eu zic ca merita, desi pare putin ciudata, rezultaul e gustos si aromat.data viitoare cand am s-o fac,am sa caramelizez cu putin zahar merele.

      Ștergere
  3. Este plato se ve muy rico combina muy bien con manzanas,nueva cocina ???se ve precioso tu blogs,aludos y abrazos

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...