luni, 16 august 2010

Salata verde cu ton si maioneza

Iaca alta salata gustoasa de vara.E la fel ca cea de pui doar ca am schimbat puiul cu ton bucati din conserva.E deci tot o varianta a salatei nouveau Caesar.Daca as avut vreo 3 fileuri de anchois sa le zdrobesc in maioneza,ar fi fost si mai buna si mai aproape de salata mentionata.
INGREDIENTE:

-1 salata verde
-1 castravete taiat cubulete
-1 ceapa tocata marunt
-4 catei de usturoi
-2 conserve de ton bucati in ulei
-1 ceasca de crutoane prajite in ulei si cu usturoi
-2 Lg (linguri) sos worchester
-ulei de masline extravergine,dupa gust
-zeama de lamaie tot dupa gust
-parmezan ras
-2 linguri de maioneza ustururoiata
-marar tocat
-sare,piper evident dupa gust

MOD DE PREPARARE :

-facem o maioneza rapida dintr-un ou(sau numai albus daca o vrem mai necolesterolica ),cu mustar si lamaie din belsug si evident ulei   si un catel de usturoi zdrobit
-tocam ceapa,cateii de usturoi (2)
-prajim painea la prajitor,in cuptor sau in tigaie (vreo 4 felii de franzela,sa iasa o ceasca plina ),dupa care adaugam putin ulei de masline intr-o tigaie,cam o lingura,alti 2 catei de usturoi maruntiti si perpelim rapid painea in ea,pana absoarbe tot uleiul.
-intr-un castron mare rupeti salata verde cu mana,adaugati castravetii taiati cubulete,ceapa,usturoiul,uleiul de masline,zeama de lamaie si sosul worchester, apoi eventual (cazul meu)repartizati salata in castroane mai mici,adaugati deasupra tonul bucati cu ulei cu tot,crutoanele,maioneza,sare si piper,parmezan ras si verdeata.
-intotdeauna lasati musafirii sa-si potriveasca de sare salata daca contine frunze verzi , fiecare dupa preferinta,pentru ca daca eventual ramane salata in bolul mare, se va pastra bine la frigider,fara sa se inmoaie

8 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...