sâmbătă, 11 decembrie 2010
Mini negrese fara ou (de post)
A cincea prajitura din seria celor 10,cele mai bune :
INGREDIENTE:
-400 g faina
-300 g zahar
-50 grame cacao
-2 pliculete de zahar vanilat
-2 pliculete praf de copt
-un vf de cutit de sare
-4 Lg zeama de mandarine sau portocale
-coaja rasa de la 2 mandarine marisoare sau portocale
- esenta de rom dupa gust
-150 g margarina Rama maestro topita si racita
-500 ml apa calduta.
-o mana de cranberry (merisor)
-o mana de stafide
-glazura de ciocolata alba
MOD DE PREPARARE:
-se amesteca ingredientele sollide
-apoi cele lichide
- amestecam acum solidele cu lichidele si se pune amestecul obtinut in forma dorita ,dupa care se da la cuptorul incins la 180* aprozimativ 30 de minute,sau pana trece proba scobitorii.Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se odihneasca 15 minute,dupa care se scot din forme si se decoreaza dupa preferinta.
-eu le-am decorat cu glazura de ciocolata alba colorata cu putin colorant galben
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
ce-mi place forma, superba :)si negresele desigur :P
RăspundețiȘtergereSono deliziosi proverò a farli anche io ciao
RăspundețiȘtergereCe faine-s negresele astea mici ;-) da'ce forme faine ai si lingura aia cu porcusor e haioasa!
RăspundețiȘtergereTi-am dat like la curcan, am fost a 54, ti-am dat like si la gasca...nu mai stiu a cata am fost...
Daca ai timp, am si eu cateva retete de votat pe culinar (detalii la mine pe blog). Merci, pup
Super arata negresele tale Pansy.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase, felicitari...
RăspundețiȘtergerefrumoase formele!un desert minunat si usor de facut!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Au iesit super!
RăspundețiȘtergeremultumesc fetelor,sunt formele ce le-am primit de la JustMe
RăspundețiȘtergereLiana am fost si te-am votat si azi si am lasat comentariu.
RăspundețiȘtergeredaca ma uitam doar la poze puteam jura ca-i sirop de menta nu glazura de ciocolata
RăspundețiȘtergerearata supeer bine, felicitari
Foarte interesanta reteta, cu adevarat deosebita! Bafta cu ea pe Prajituria!
RăspundețiȘtergeremultumesc grenn girl !arata asa ca n-am avut rabdare sa las sa se raceasca de tot prajiturile si au absorbit din glazura,mai ales ca am facut-o putin mai moale,ca sa nu se faca crusta tare.
RăspundețiȘtergeremultumesc maria !
RăspundețiȘtergerece dragutele sunt si ma bucur ca-s de post ca simt lipsa dulciurilor,pupici
RăspundețiȘtergeredoinita draga,eu nu tin post,ca nu pot.unul greco-catoic mai merge,da'asta ortodox nu-i tocmai de tinut strict.
RăspundețiȘtergere