Ingrediente:
Ptr.foi:
-400 g faina
-250 g margarina Rama maestro (cub) 2 1/2 Lg (linguri) zahar
-1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
-2 galbenusuri
-zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
-smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri)
ptr.crema:
-250 g zahar
-100 ml cafea concentrata(espreso)
-0,5 l lapte
-5 Lg faina
-250 g margarina Rama maestro (cub)
-150 g zahar praf
-2 pliculete cu zahar vanilat
-1 galbenus
MOD DE PREPARARE:
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.
-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultatand 3 foi.
Pentru crema, se caramelizeaza 250 g zahar,dupa care se stinge cu paharul de cafea ,(turnati cafeaua cu grija,cate putin ) se amesteca si se fierbe pana la totala dizolvare a caramelului.
Se pregatesc vasele pentru bain marie , se amesteca laptele cu faina,apoi se toarna usor peste caramel si se pune la bain marie,amestecand mereu,pana ce crema se leaga.Dupa aceea se lasa la racit.
- Separat se freaca margarina spuma cu 150 g zahar si zaharul vanilat ,dupa care se adauga crema de caramel cate putin,continuind mixarea.La sfarsit se adauga un galbenus de ou.
-Se monteaza prajitura ,ungand prima si a doua foaie cu crema.ce-a de-a treia foaie se preseaza usor si se pudreaza cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.Se lasa 24 de ore intr-o incapere mai racoroasa,acoperita cu o folie (sau la frigider) dupa care se poate taia.
prajitura cu caramel, Pansy ma omori. vai, ce amintiri mi-ai trezit. erau preferatele mele din toate bunatatile bunicii.
RăspundețiȘtergeresi ce frumos ti-ai iesit
desi-s stangace cand vine vorba de prajituri cu foi o sa-mi dau silinita sa o fac.
mersi de reteta
Roxana,prima data e mai greu pe urma merge totul mult mai repede.
RăspundețiȘtergere