Intre timp,am refacut-o si i-am dat o "fata" aratoasa, asa ca acum poza finala sper sa va inspire!
INGREDIENTE :
ptr blat:
-200 g nuca
-200 g zahar
-8 oua
-20-50 g cacao ( eu am pus 50 g cacao de la darling neagra)
-1/2 ceasca apa
-2 plicuri zahar vanilat
-coaja de la o portocala rasa
-1 fiola esenta de rom
ptr.crema :
-200 g zahar pudra
-400 g unt cu 80% grasime,neaparat
-50 g cacao
-1 ou
- o mana buna de merisoare sau stafide
-1 plic zahar vanilat
-esenta de rom
MOD DE PREPARARE :
-untul se freaca spuma,( E FOARTE IMPORTANT CA UNTUL SA FIE DE 80% GRASIME,PENTRU CA ALTFEL SE TAIE CREMA(UNTUL ROMANESC CU 65% GRASIME CONTINE MULTA APA) SI TREBUIE SA MUNCITI LA RECONSTRUCTIA EI,PRIN INCALZIRE SI AMESTECARE RAPIDA)apoi se adauga,pe rand,zaharul,oul,esentele si la sfarsit cacaoa dizolavata cu 2-3 linguri de apa fierbinte.
-intr-o cratita se pun la fiert toate ingredientele blatului,mai putin ouale.Cred ca nu mai trebuie sa va spun ca aromele(zahar vanilat,esenta de rom si coaja de lamaie) le punem la sfarsit.Fierbem pana amestecul primeste consistenta unei smantani mai groase.Lasam la racit apoi adaugam galbenusurile unul cate unul,mixand.
-albusurile reci (se bat mai repede) le batem spuma cu un varf de cutit de sare,dupa care il adaugam compozitia de blat de mai sus.
-ungem forma de tort cu unt,punem compozitia si o dam la cuptorul incalzit la 180 * C aproximativ 30 de minute,acum asta depinde de cuptor.Sfanta e proba scobitorii si in general cand e gata,aluatul se desprinde marginile formei.
Dar dupa parerea mea nu conteaza asta ,cat conteaza sa fie un tort bun.SI ESTE !!!! Asta pot sa garantez.
-iaca si ce a ramas dupa prima strigare
-asta-i felia voastra cu sampania aferenta !
Imi pare rau ca mi s-a stricat si aparatul de fotografiat,adica l-am scapat pe jos si a patit ceva obiectivul.Mai am un obiectiv da'cu ala trebuie sa fac poze din curte si e mai greu sa faca poze prin pereti.asa ca mi-am reluat vechiul aparat de fotografiat,da asta e tare sensibil la lipsa de lumina.Asa ca din o mie de poze abia reusesc sa aleg ceva care poate fi vazut.Reflectoare inca nu am, asa ca va trebui sa fac poze pe timp de zi.Ceea ce cu programul meu e destul de complicat.Adica atunci cand ajung sa fac poze e seara.Sa nu va inchipuiti altceva.fetelor pozele is de c... da'reteta merita incercata.Succes garantat!
am vazut si mai urat decorate, sa stii. important e ca a placut oricum. te pusi.
RăspundețiȘtergeregiovanna,intretimp am refacut torta si evident ca acum,dupa cum se vede are o "fata" mult mai aratoasa.
ȘtergereNici eu nu sunt experta la decorat. Dar daca dispare repede, sunt fericita.
RăspundețiȘtergereSi al tau cred ca a disparut la fel, nu-i asa?
Pupici!
decor-nedecor, daca are cacao si nuca, trebuie sa fie tare bun!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fi fost delicios,,,mmmm,,,,puppp!!!
RăspundețiȘtergereun gâteau bien gourmand comme je les aime, s'il te reste une tranche je viens la déguster
RăspundețiȘtergerebonne soirée
fetelor,multumesc pentru incurajari,da'de bun a fost foarte bun!
RăspundețiȘtergerenu conteaza pozele retetele ma intereseaza pe mine si asta-i gustos,la prajitura roz,n-ai zis tu ca-i albastra,e asa o scos telefonul,fa cu el,daca nu ai aparat ca ies si cu ceva mai putin sofisticat,nu-s pozele profesionale,ca n-am eu talentul asta,dar merg si asa si nici macar nu-i al meu ,e al fetitei :-))
RăspundețiȘtergereMie imi place, arata deliciosss!
RăspundețiȘtergeredoinitza draga esti un inger !
RăspundețiȘtergeredanutza sa stii ca e tare buna si merita incercata,in pofida pozelor
La multi ani, draga mea Pansy! Sa ai parte de lucruri minunate in noul an din viata ta, de arome nebanuite, de surprize neasteptate, de savori irezistibile si, mai ales, de oameni deliciosi! Nu-ti face griji pentru poze, dupa cum spune un prieten de-al meu, "poza-i moft, sa vezi realitatea!!" Nu ma indoiesc ca tortul a fost mai mult decat minunat!
RăspundețiȘtergereMargot draga,drept graiesti.Intai de toate multumesc din sufletul meu mic (asa ma alint eu) de urari.Apoi vreau sa spun ca am observat ca daca o reteta buna ,fara o poza corespunzatoare,nu e luata in seama(si o reteta buna nu merita asta).Dar am vazut si reversul.
RăspundețiȘtergereasa ca vorba aia cunoscuta a unui inaintas mai razboinic :a bon entendeur ,salut !
important e ca a fost bun,ca decorul nu mai conteaza!pupici!
RăspundețiȘtergereasa zic si eu,gabriela draga!
RăspundețiȘtergere