Acuma nu va speriati , ca n-am sa fac teoria ciorbei de fasole,toate lumea stie s-o faca.Am sa va spun doar ce am pus eu si mi se pare demn de mentionat.
In primul rand am folosit 2 tipuri de fasole : alba cu bobul mare si pestrita. fasolea eu o pun intr-un castron cu apa,la inmuiat de regula seara pana a doua zi.Am fiert-o impreuna cu sorici de slanina afumata (intotdeauna pastrez in frigider,soriciul de la slanina afumata,bacon,etc) cu zeama de varza si apa in oala cu presiune. In 20 de minute e gata.
Cu 6 minute inainte de expirarea timpului,racesc oala,cum se procedeaza de obicei,la oalele cu presiune,o deschid si ii adaug legumele(morcov,pastarnac,multa telina,care se potriveste foarte bine cu fasolea, ceapa, pasta de tomate si/sau rosii ) , dupa care pun capacul si o mai fierb 6 minute.
Intretimp am calit putin afumatura intr-o tigaie(am folosit bacon si carnati afumati,dar puteti folosi ce va place) si cand fasolea este fiarta o adaug in ciorba.O dreg cu smantana amestecata cu 2 linguri de faina si ii mai dau un clocot (de data asta fara capac ).
La sfarsit tarhon,marar, leustean si cozi de ceapa verde,pentru culoare.
De mancat, am mancat-o cu salata de ceapa rosie (ceapa taiata solzisori,sarata si asezonata cu ulei si otet)
Ce-mi place aceasta ciorbica si daca mai este si cu afumatura este grozav de buna.Si imi place si vasul.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ieri am avut si eu!Este una dintre ciorbele foarete apreciate in familia mea!
RăspundețiȘtergereo duminica placuta!
medi.janet,e o adevarata ciorba de iarna.si cum iarna s-a intors...
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, afumatura e de mare angajament la ciorbita asta! Cred ca a facut furori, mai ales ca se potriveste foarte bine cu vremea de afara!
RăspundețiȘtergerefurori zici Margot? un adevarat viscol !
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca-i tare gustoasa!
RăspundețiȘtergereMmmm,o bunatate cu ceapa rosie....,eu las putin ceapa cu sare si pe urma o storc,mai ia din iuteala si poti manca pana la fundul castronului,ca nu mai ti-e rau dupa ea,,,,este o bunatateeee.Pup si o seara frumoasa!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu absolut.
RăspundețiȘtergerecela me semble délicieux je t'en félicite et bravo
RăspundețiȘtergerebon dimanche
nu e multa vreme de cand am facut si eu fasole, dar mi-ai facut o pofta cu minunea asta...!
RăspundețiȘtergeremirela si noua ne place salata de ceapa,dar asta rosie eu nu o storc.e drept ca putem mancaceapa,ca nu ne face rau,slava domnului!
RăspundețiȘtergeredanutza,haplea aveti dreptate.
RăspundețiȘtergeremerci fimere!
zazuza,ti-am zis eu ca a fost in top fasolea saptamana trecuta in blogosfera.
SE VE MUY RICA LA RECETA Y CON LOS INGREDIENTES UNA MARAVILLA,QUE LINDO BLOG SIN LUGAR A DUDA ME QUEDO POR AQUÍ,ABRAZOS.
RăspundețiȘtergeremai , dar de ce bunatati faci tu! pansy draga!...dar chestia ca vasele tale sunt scumpe...las-o mai moale , ca nu e asa! oricine vede ce fac ele, -spune ca se"merita"!!! INVITA-ti prietenele la o Prezentare pe viu la tine sau la ...Z !!!
RăspundețiȘtergereAcu' vin de pe blogul Biancai de la o ciorba buna,acum si aici mai dau de una care-mi place,iar alor mei nu prea...deci vezi ca în drum spre Bianca,trec si pe la tine la o farfurie de ciorba!
RăspundețiȘtergereIeri primeam ciorba,iar azi daca apar...primesc tort???
RăspundețiȘtergereLa multi ani,Pansy!
Fericire,sanatate si muuuult soare pe straduta ta!
te pup!
maia sigur pastrez o bucatica si pentru tine !
RăspundețiȘtergere