vineri, 14 ianuarie 2011

Prajitura MIMOZA


A saptea parjitura din top 10.
Ingrediente:

Ptr.foi:

-600 g faina
-250 g margarina Rama Maestro (cub)
-125 g zahar praf
-1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
-4 galbenusuri
-zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
-smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 4-5 Lg (linguri)

Crema:

-250 g magarina rama Maestro(cub)
-200 g zahar praf
-1 ceasca lapte caldut
-4 Lg faina
-margarina  cat o nuca
-sucul si coaja rasa de la o lamaie.
-zahar vanilat
-1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Mod de preparare:
-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.
 -Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultatand 4 foi.
-Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic(aprox 150-160* C).Timpul de coacere este cam de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.

-Ptr crema,se freaca margarina spuma apoi se adauga zaharul praf.
-cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si margarina cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.
-apoi se amesteca cu margarina frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.
-Prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.
Prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...