Am promis unui prieten ce locuieste acum pe plaiuri tare indepartate o reteta cu bete (tije) de telina.Reteta-i simpla si poate fi folosita garnitura si la alte feluri de carne : snitele, chiftele, gratare.
INGREDIENTE :
-250 g tije de telina
-2 cepe
-3 rosii
-3-4 ramuri de cimbru preferabil proaspat
-200 ml supa de legume
-paprica iute sau dulce,dupa cum vreti
-1 Lg sos worchester
-2 Lg de unt
-sare,piper dupa gust
-4 carnati de care va plac,recomand picanti si afumati
MOD DE PREPARARE :
-taiati tijele de telina in bucati de 1 cm si tocati ceapa
-crestati rosiile in cruce la unul din capete, opariti -le cateva secunde,raciti-le si scoateti-le pielita,dupa care le tocati
-incingeti untul si caliti ceapa si telina ,adaugati cimbrul maruntit si supa de legume,lasa-ti sa dea un clocot si adaugati rosiile maruntite.Sarati,piperati,adaugati paprica si sosul worchester.
-Serviti cu carnati prajiti ,sau cu ce vreti voi.
-fara carne si fara unt, merge ca mancare de post.
INGREDIENTE :
-250 g tije de telina
-2 cepe
-3 rosii
-3-4 ramuri de cimbru preferabil proaspat
-200 ml supa de legume
-paprica iute sau dulce,dupa cum vreti
-1 Lg sos worchester
-2 Lg de unt
-sare,piper dupa gust
-4 carnati de care va plac,recomand picanti si afumati
MOD DE PREPARARE :
-taiati tijele de telina in bucati de 1 cm si tocati ceapa
-crestati rosiile in cruce la unul din capete, opariti -le cateva secunde,raciti-le si scoateti-le pielita,dupa care le tocati
-incingeti untul si caliti ceapa si telina ,adaugati cimbrul maruntit si supa de legume,lasa-ti sa dea un clocot si adaugati rosiile maruntite.Sarati,piperati,adaugati paprica si sosul worchester.
-Serviti cu carnati prajiti ,sau cu ce vreti voi.
-fara carne si fara unt, merge ca mancare de post.
imi place mincarica ta,eu folosesc mereu tijele astea in bucataria mea,imi plac si crude si gatite!:)
RăspundețiȘtergerej'aime bien ce genre de plat il est excellent
RăspundețiȘtergereà bientôt
alisaon,din pacate eu nu prea le folosesc,dar cum imi place ce a iesit,am sa le folosesc.
RăspundețiȘtergerec'est vrai Fimere!
RăspundețiȘtergereAm mai vazut mancaruri cu tije de telina,dar nu am facut,nu are gust prea puternic de telina?
RăspundețiȘtergereO zi buna!
La mine e prima data cand vad mancare din tije de telina si mi se pare interesanta!O zi buna!
RăspundețiȘtergereMulțumesc din suflet! De abia astept sa incerc noua rețetă - poate diseară dacă vin mai devreme de la curs. Salutări dintr-un Santiago cald și la propriu și la figurat!
RăspundețiȘtergerejanet,ce sa-ti spun,are gust de mancare de telina.dar ca sa vezi daca iti place,foloseste-o in combinatie cu altceva,la un ghiveci de exemplu si vezi cum e.o poti folosi negatita in salate.
RăspundețiȘtergeremariette,incercarea moarte n-are !
RăspundețiȘtergereCataline,sper sa-ti placa.de mirodenii potriveste-o dupa gustul vostru.pupu-va!
RăspundețiȘtergere