miercuri, 9 martie 2011

Chiftelute de morcovi


O reteta incredibil de gustoasa .Reteta o am de la o amica belgianca.Dar cel mai tare m-am distrat cand mi-am dat seama ca denumirea frantuzeasca,beignets ar proveni de la bain,adica baie.Carevasazica chiftelutele noastre de morcovi s-ar traduce ca imbaiate de morcovi.

INGREDIENTE :
lg=lingurita
Lg=lingura

ptr.4 portii :

-500 g morcovi
-3 oua
-6 lg faina
-3-4 fire de marar
-3-4 fire de patrunjel
-2 catei de usturoi maruntiti
-sare, piper, dupa gust
-1 lg paprica dulce
-1/2 lg paprica iute (daca va place mai iute)
-ulei

-300 g iaurt gras
-3-4 catei mari de usturoi
-cateva fire de marar

MOD DE PREPARARE :


-se amesteca faina cu ouale
-morcovii se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu faina
-tocati verdeata si usturoiul si incorporati-le in amestecul de mai sus
-asezonati cu sare,piper si paprica
-formati chiftelutele si prajitile in ulei fierbinte,aprox 3-4 minute pe fiecare parte
-amestecati iaurtul cu usturoiul zdrobit si cu mararul tocat,sarati dupa gust.
-serviti chiftelutele alaturi de sosul de iaurt.
-ca sos de acompaniament , mai puteti folosi si tzatziki.

16 comentarii:

  1. M-am repezit repede sa citesc reteta, crezand ca e una de post.
    Bune chiftelutele tale cu sos de iaurt.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca sunt foarte bune,am sa astept pana dupa Paste si so sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy,sunt delicioase,le faceam cand era fetita mica,nu prea manca legume,iar chiftelutele ai placeau,asa ca am facut de tot felul,,,varza,morcovi,fasole verde,pastarnac,,,, sa o pacalesc,,,,,,oricum delicioase.O zi frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy,te asteapta un premiu in bucataria mea.Te pup si-ti doresc o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. fetelor ma omorati cu postul asta.eu sunt mai degraba adepta postului catolic,care nu e asa drastic si cred ca pana la urma daunator,ca cel ortodox,pentru ca te lipseste de cativa nutrienti indispensabili.mai ales daca esti copil sau trecut de a doua tinerete.mai sunt impotriva preparatelor de soia pe post de carne,in post : chiftele, snitele, tocanita.pentru ca mi se pare o minciuna sa vrei sa mananci carne ,dar sa mananci soia preparata ca si carnea.mi se pare mai pacatos chiar,decat ai manca carne. dar,fireste respect optiunea fiecaruia.
    gata,cu asta am incheiat lectia, sper sa nu va suparati.

    RăspundețiȘtergere
  6. très appétissantes ces galettes, bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  7. ce idee grozava! nu m-as fi gandit niciodata la asa ceva :)), dar de-asta e bine sa ai prieteni bloggeri :))! te pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Un premiu care sper sa-ti faca placere te asteapta sa-l ridici.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. pansy, draga mea, iata-ma! si se pare ca am venit fix la timp, pentru ca aceste chiftelute sunt foarte interesante - nici eu nu stiam de existenta lor, le stiam pe cele din dovlecel, dar din morcovi nu. neaparat sunt de incercat. cat despre post, iti impartasesc viziunea :D te pup, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. zazuza draga,sa stii ca chiar sunt bune si pot fi folosite si ca garnitura.eu le-am fofosit alaturi de fripturala gratar si sosul de iaurt,am facut tzatziki,a mers bine si cu carnea.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...