Am mancat mancarea asta ,e drept, cu vita,la carciuma lui Soni,la Vama Veche,asta vara.In pana de idei fiind,mi-am adus aminte de ea si am facut-o cu pui.Va sfatuiesc sa folositi frunze de bucuioc verde.Gustul e mai bun si mai subtil.Eu nu am avut frunze verzi, asa ca am folosit busuioc uscat.A fost bun si asa.Si rapid de pregatit.
INGREDIENTE :
-2 piepturi de pui dezosate si fara piele
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-1/2 lingurita fulgi de ardei iute (optional)
-200 ml smatana obisnuita
-200 ml smantana de gatit, mai lichida
-o lingura busuioc uscat sau 2 linguri busuioc verde tocat
-sare,piper dupa gust
-50 g unt
MOD DE PREPARARE:
-se taie piepturile de pui bucatele si se rumenesc in unt ,la foc iute
-se caleste ceapa si usturoil in unt,fara sa se rumeneasca,apoi se adauga bucatile de carne,smantana,busuiocul si se potriveste de sare si piper.
-se lasa cateva minute,pana ce se leaga sosul.
-daca nu aveti smantana de gatit,puteti s-o inlocuiti cu putin lapte.Iar daca e cazul,pentru a avea un sos mai legat,puteti adauga si o lingura de amidon sau faina,dizolvate intr-o lingura de lapte rece.
-se poate servi cu ce garnitura va place.Eu am facut alaturi ciuperci trase in unt.
Ce idee interesanta si mmm, ce vinut alb ar merge alaturi! Mi-am revendicat si premiul intre timp, multumesc inca o data!
RăspundețiȘtergere...pui cu sos busuioc nu am incercat inca dar cred ca este deliciosss ...
RăspundețiȘtergeree foarte bun si va mai recomand o data sa folositi frunze de busuioc verde,pentru ca e mult mai bunsi subtil gustul.
RăspundețiȘtergereYummy! Tocmai am cumpărat o pulpă de curcan şi busuioc proaspăt :D
RăspundețiȘtergereSalut ideea! :*
vai ce bine arata!!!ma ispitesti ingrozitor...
RăspundețiȘtergerePansy se ve un guiso exquisito,el pollo es mi plato favorito y con esa lingura rica al paladar,me encantó de verdad, abrazos y cariños,ímbrátisari.
RăspundețiȘtergerearcadia imi inchipui ce bunatate o sa iasa.
RăspundețiȘtergereCraito,rau imi pare ca te ispitesc !
RăspundețiȘtergeregracias Rosita
RăspundețiȘtergereun plat vraiment appétissant avec une sauce crémeuse j'adore ma chère pansy
RăspundețiȘtergerebonne soirée
merci beaucoup fimere,pour ta visite !
RăspundețiȘtergereImi place busuiocul si am sa incerc reteta,felicitari!
RăspundețiȘtergere