INGREDIENTE:
-2 piepturi de rata
-sare,piper
-ptr marinada:
ulei de masline
salvie
usturoi
piper
fulgi de ardei iuti
MOD DE PREPARARE
-crestati pielea ratei intai pe lung apoi pe diagonala sa se faca mici romburi,pentru a permite grasimii sa se topeasca mai usor
- am marinat carnea in ingredientele mentionate de seara pana a doua zi la rece
-se scoate din marinada, se presara cu sare si piper
-se rumenesc piepturile intr-o tigaie antiaderenta, punandu-le de la inceput,in tigaia rece,cu pielea in jos,aprox 5-6 minute,apoi se intorc pe partea carnoasa si se mai tine pana se inchid porii si se rumeneste putin,dupa care se pun la cuptorul preincalzit la 200 *, pentru 6-8 minute.Eu nu am mai adaugat nimic pe langa carne (vin sau supa).
-grasimea care s-a scurs in tigaie,la prajit o puteti folosi la prajit cartofii pentru garnitura.,vor fi tare gustosi.
-scoateti din cuptor,lasa-ti sa se odihneasca cateva minute, apoi taiati felii cam de 1 deget in diagonala
-noi am mancat friptura cu piureul meu si sos de merisoare
Mmmm, arata senzational!
RăspundețiȘtergerece ziceai tu la mine de lipitul ochilor de monitor :))?! idem! arata fenomenal, asa rozulie! cu merisoare cred ca e o nebunie!
RăspundețiȘtergeremama ce bunaciune de friptura,sa-ti spun ca e una din preferatele mele?:)
RăspundețiȘtergereDes magrets de canard : un plat de chef. Bravo. C'est délicieux.
RăspundețiȘtergereA très bientôt.
danutza,zazuza,alison,este cu adevarat o nebunie.ceva atat de simplu si bun.conditia e respectarea timpilor.nu puteti da gres.si mai e conditia ca la prima operatie de rumenire si inchidere a porilor s-o puneti in tigaia rece si s-o lasati sa se incalzeasca o data cu ea.
RăspundețiȘtergereNadji ma chere,c'est vraiment tellement delicieux ...!
RăspundețiȘtergereCe bine am venit.......am si eu un piept de rata si chir ma intrebam cum sa il prepar, asa ca nu stii ce ma bucur de aceasta reteta .Multumesc,Pansy!
RăspundețiȘtergereapoi draga ,nici nu mi-am imaginat ca din rata se poate face o asemenea bunatate,salivez privind la poze ce rumene ti-au iesit Yam ! Yamy!
RăspundețiȘtergerema ia cu lesin, serios :D
RăspundețiȘtergereArata excelent!Ador pieptul de rata!
RăspundețiȘtergeredrept e dragele mele ca de mult n-am mancat ceva mai bun ca friptura asta!
RăspundețiȘtergereMedi draga incearca reteta asta simpla,fii cu ochii pe ceas la timpi si nu poti sa ratezi.
RăspundețiȘtergereArata Minunat.Ador pieptul de rata,dar nu prea am vazut la noi prin magazine.
RăspundețiȘtergereDa ce delicios arata! Cred ca e minunat la gust!
RăspundețiȘtergereCe bunatate Pansy! Iau friptura si iti dau un premiu, daca doresti sa-l iei, te astept cu drag, pupici.
RăspundețiȘtergereBuna Pansy si multumesc mult pt mesaje!Noi suntem bine sanatosi,am reusit si am cumparat bile te de avion din timp si asadar Duminica trecuta am ajuns in Bucuresti.Sufletele noastre sunt totusi acolo langa familia si prietenii nostri JAponezi care se afla inca in pericol.Sotul meu este inca acolo(in Tokyo).Sper ca bunul dumnezeu sa le fie alaturi celor care lucreaza neincetat la centrala din Fukushima si tuturor celor care si-au pierdut casa si pe cei dragi in cutremurul de pe data de 11.ne rugam neincetat pt ei!Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti .... Miar face placere sa ne intalnim la o cafea in perioada cat stau si eu in Ro....asta normal,daca ai timp si tu?!
RăspundețiȘtergereOrice reteta cu rata e binevenita.Ne place rata!
RăspundețiȘtergereparadisiaco ,exista in toate supermarketurile mari,la raionul de congelate.e scump,dar de-o masa mai speciala merge.credca e scump pentru ca provine de la ratele moulard, ingrasate pentru foie gras.dar e ceva extrem de bun.nu incetez sa spun.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult maria elena,trec sa-l ridic!
RăspundețiȘtergereBlueeyes mereu ma gandesc la tine si ma bucur ca ai venit acasa.Am sa-ti scriu un e-mail cu nr meu de telefon,vreau neaparat sa ne intalnim.
RăspundețiȘtergeresa-i ajute dumnezeu pe toti cei atat de greu incercati de soarta.
astept mailul tau!
RăspundețiȘtergereana_sato2000@yahoo.com este adresa mea.
RăspundețiȘtergereblueeyes,l-am trimis aseara,dar il mai timit o data
RăspundețiȘtergerel-am trimis acuma pe adresa asta,dar nu stiu ce se intampla ca mi se tot intrerupe internetul
RăspundețiȘtergereana,e ceva in neregula cu adresa asta de yahoo,mai verifica-o o data ca zice ca nu existi,o fi cumva ana_saito2000@yahoo.com ?
RăspundețiȘtergere