vineri, 4 martie 2011

Pui cu mazare si sos gorgonzola

E o mancare simpla,bazata pe friptura de pui cu sos gorgonzola.

INGREDIENTE:
-2 piepti de pui(sau alte parti ale puiului)
-50 g unt
-o ceapa mica taiata marunt
-2 catei de usturoi
-150 g branza gorgonzola
-200g smantana de gatit
-1 kg de mazare (am folosit congelata)
-2 legaturi de marar sau un plic de marar uscat
-parmezan ras ,dupa gust
-sare,piper din belsug
-1/4 lingurita de fulgi de ardei iute (optional)


MOD DE PREPARARE :

-ceapa si usturoiul se calesc usor,fara sa -si schimbe culoarea,apoi adaugam fulgii de ardei iute,daca folosim si puiul taiat fasii pana se rumeneste usor.

-adaugam smantana si branza taiata cubulete,eventual putin lapte daca smantana e prea groasa,sare piper si dam 2 clocote.

-intretimp fierbem mazarea(congelata in cazul meu,2 minute in oala cu presiune) si o adaugam la carne.Mai dam un clocot ,asezonam daca mai este cazul adaugam mararul.

-Mancam cat putem ,e foarte buna mazarea asta,presarata parmezan si patrunjel verde tocat alaturi de friganele.

5 comentarii:

  1. Yamiii,yamii,yamiii,,,,daca vede sotiorul meu ce ai gatit sigur isi ia bilet de avion,este preferata lui mazarea si nu conteaza cum este gatita,,,a ta arata intr-un mare fel,,,,si sigur ti-ar manca-o toata,,,pupp si o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. mirela draga incearca-o , ca alteceva nu pot sa-ti spun

    RăspundețiȘtergere
  3. la sauce qui accompagne le poulet est délicieuse, j'aime beaucoup
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...